Interessant:

Handspring Edge review


Geen foto
Gearchiveerd

Inleiding

De Handspring Visor Edge is een van de lichste en kleinste PDA's. In deze korte specificatie review kijken we of het formaat van de Edge van nadelige invloed is op de prestaties van deze kleine rakker:

Apparaat & afmetingen

De Handspring Edge is een pda-organiser met een gewicht van 136 gram. De afmetingen van de organiser zijn 12,00 x 7,90 x 1,20 centimeter.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze Handspring bestaat uit een Motorola Dragonball VZ processor met een kloksnelheid van 33 MHz. De Handspring Edge heeft 1 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern Springboard geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van seriele kabel of USB kabel overzetten van en naar je PC. Deze Handspring heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

De Edge heeft geen ingebouwde mp3-speler. Een voicerecorder ontbreekt.

Bediening en besturingssysteem

Dit scherm heeft een resolutie van 160 x 160 pixels. De Handspring Edge draait op PalmOS. Palm OS is een besturingssyteem ontwikkeld door PDA-fabrikant Palm en is vooral gericht op PDA organisers. Later is het doorontwikkeld voor smartphones. Na de overname van Palm door HP is de naam gewijzigd naar HP WebOS. Vanaf versie 3.0 van PalmOS wordt de populaire game Angry Birds ondersteund.

Prijzen en beoordelingen Handspring Edge

Van de Handspring Edge staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Handspring Edge beschikbaar.

Specificaties Handspring Edge

Algemeen
ProductHandspring Edge
Aankondiging2001
Verkoopstart2001
Design
Kleuren

Gewicht136 gram
Afmetingen120,0 x 79,0 x 12,0 mm