Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 7 Home Premium
Opslag250 GB
Scherm10,1" (155 ppi)
Camera0,3 megapixel
Foto Dell Inspiron Duo 1 Foto Dell Inspiron Duo 2 Foto Dell Inspiron Duo 3

Inleiding

De Dell Inspiron Duo is een 10,1-inch hybride tablet-netbook. Bijzonder is dat het scherm te draaien is in de frame van de behuizing. Als je het display draait en de netbook dichtvouwt, is de Inspiron Duo bruikbaar als tablet. De Inspiron Duo is zodoende te beschouwen als een combinatie van de Dell Inspiron Mini 10 (netbook) en de Dell Streak (tablet). In de tabletmodus bedien je de Duo via de Dell Duo Stage-interface, waarmee je direct toegang hebt tot muziekbestanden, foto's, games en andere toepassingen. De Dell Inspiron Duo draait op Windows 7 Home Premium en is voorzien van een Intel Atom N550-processor. WiFi, een ingebouwde webcam en microfoon zijn eveneens standaard. Bluetooth is optioneel. Tevens kan je er HD-video's op bekijken. In de docking-modus fungeert de Inspiron duo als wekker, digitale fotolijst of muziekspeler. De Duo heeft 2GB werkgeheugen en een harddisk van 250GB of 320GB.

Apparaat & afmetingen

De Dell Inspiron Duo is een tablet-netbook met een gewicht van 154 gram. De afmetingen van het tablet zijn 28,50 x 19,40 x 2,60 centimeter.

Hardware

De Dell Inspiron Duo draait op een 2 GHz Intel Atom N550 processor en heeft een intern geheugen van 250 GB. Naast een 250 GB variant is de Dell Inspiron Duo ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 250 GB en 320 GB. Het DDR3 SDRAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 10,1\" scherm is 768 x 1366 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Inspiron Duo ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 2 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Handig is de ingebouwde 7-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Inspiron Duo in- en uitgangen voor internet, audio en VGA. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Dell aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Dell Inspiron Duo kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Dell Inspiron Duo draait op Windows 7 Home Premium. Windows 7 Home Premium is de meest gebruikte editie van Windows 7 voor reguliere gebruikers. Windows 7 heeft een fraaie grafische interface, genaamd Windows Aero. Tevens heeft Microsoft Windows 7 zo ontworpen dat het besturingssysteem ook geschikt is voor multi-touch schermen. Windows 7 verscheen in 2009 als opvolger van Windows Vista.

Prijzen en beoordelingen Dell Inspiron Duo

Van de Dell Inspiron Duo staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Dell Inspiron Duo is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,5. Lees in het Dell Inspiron Duo testoverzicht de testen

Specificaties Dell Inspiron Duo

Algemeen
ProductDell Inspiron Duo
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht154 gram
Afmetingen285,0 x 194,0 x 26,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 7 Home Premium
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Opslag250 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (155 ppi)
Resolutie768 x 1.366px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera0,3 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee