Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag MB
Scherm7,0" (170 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Cisco Cius 1 Foto Cisco Cius 2 Foto Cisco Cius 3

Inleiding

De Cisco Cius is een zakelijke concurrent voor de Apple iPad. In tegenstelling tot de iPad is de Cius puur bedoeld voor business-gebruikers die werken in de 'cloud'. Voor optimale connectiviteit is de Cisco Cius voorzien van WiFi, 3G en Bluetooth 3.0. Daarnaast ondersteunt de Cius Cisco TelePresence met HD om mee te kunnen videobellen in HD-resolutie. Deze 7-inch business-tablet draait op Android 2.2 Froyo en beschikt over een 5 megapixel camera met HD-videorecorder. Verder heeft het slechts 520 gram wegende apparaat een Intel Atom-processor, 1GB RAM, HDMI en 3 USB-poorten.

Apparaat & afmetingen

De Cisco Cius is een business-tablet met een gewicht van 520 gram. De afmetingen van het tablet zijn 22,50 x 14,00 x 1,50 centimeter.

Hardware

De Cisco Cius draait op een 2 GHz Intel Atom processor en heeft een intern geheugen van 320 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\" scherm is 600 x 1024 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Cius ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 3 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Cius in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Cisco aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Cisco Cius kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Cisco Cius draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de Cisco Cius is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market. Dit betreft versie 2.2 Froyo.

Prijzen en beoordelingen Cisco Cius

Van de Cisco Cius staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Cisco Cius beschikbaar.

Specificaties Cisco Cius

Algemeen
ProductCisco Cius
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht520 gram
Afmetingen225,0 x 140,0 x 15,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,6 GHz)
RAM1 GB
Opslag320 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (170 ppi)
Resolutie600 x 1.024px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee