Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie10,0 megapixel
Zoom3x
Scherm2,5"
WiFi
Foto Canon IXUS 95 IS 1 Foto Canon IXUS 95 IS 2

Inleiding

De Canon IXUS 95 IS is een 10 megapixel camera die in februari 2009 geïntroduceerd als onderdeel van de voorjaarscollectie 2009 en volgt de IXUS 80 IS op. De IXUS 95 IS werd tegelijk met de IXUS 100 IS (die beschikt over 12,1 megapixel sensor) gepresenteerd. De Canon IXUS 95 IS heeft een stijlvolle body in zilver, grijs, blauw of roze en is gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. De camera is voorzien van een drievoudige optische zoom en Image Stabilizer om trillingen te neutraliseren. De Canon IXUS 95 is verder voorzien van een nieuwe Smart Auto mode om zonder enige moeite buitengewoon fraaie foto's te maken. Deze mode maakt gebruik van Canons Scènedetectietechnologie om het beeld tot in detail te analyseren – helderheid, contrast, afstand en tint van het onderwerp worden allemaal gecontroleerd. De camera kiest vervolgens direct een van de 18 beschikbare programma's om er zeker van te zijn dat de instellingen voor de scène perfect zijn. Gezichtsdetectietechnologie detecteert meerdere gezichten in beeld en past op basis daarvan de instellingen aan om zeker te zijn van het best mogelijke resultaat; bij de Canon Digital IXUS 100 IS omvat deze technologie bovendien de functie Knipperdetectie die de teleurstelling van een verkeerd getimede portretfoto helpt voorkomen.

Apparaat & afmetingen

De Canon IXUS 95 IS is een camera met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de camera zijn 8,60 x 5,50 x 2,20 centimeter. De Canon IXUS 95 IS is verkrijgbaar in de kleuren zilver, grijs, blauw en roze.

Resolutie en lens

De IXUS 95 IS is uitgerust met een 10,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 35 - 105 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 3,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Canon heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het 2,5\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Canon IXUS 95 IS

Van de Canon IXUS 95 IS staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon IXUS 95 IS is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het Canon IXUS 95 IS testoverzicht de testen

Specificaties Canon IXUS 95 IS

Algemeen
ProductCanon IXUS 95 IS
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen86,0 x 55,0 x 22,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie10,0 megapixel
Zoomrange35 - 105 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit640 x 480 @ 30fps
Scherm
Scherm2,5"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, MMC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB