Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSBlackBerry OS 5
Opslag MB
Scherm2,4" (246 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto BlackBerry Tour 1 Foto BlackBerry Tour 2

Inleiding

De BlackBerry Tour 9630 is een zeer compacte en lichte BlackBerry met een standytijd van maar liefst 14 dagen. Qua design lijkt de Tour op de BlackBerry 8900 Curve en de BlackBerry Bold. Ook dit BlackBerry-model beschikt uiteraard over een qwerty-toetsenbord en de typerende trackball. De BlackBerry Tour 9630 ondersteunt verder HSDPA voor snel internet, aGPS/BlackBerry Maps om mee te navigeren en Bluetooth. Daarnaast is er 256MB intern geheugen, een 3,2 megapixel camera (met videorecord), multimediaspeler en ondersteuning van de BlackBerry App World, zodat je een goed voorziene smartphone in handen krijgt. Het is nog niet bekend wanneer de BlackBerry Tour in Nederland uitkomt.

Naschrift: de BlackBerry 9630 Tour is uiteindelijk niet in Nederland uitgebracht.

Apparaat & afmetingen

De BlackBerry Tour is een smartphone met een gewicht van 130 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,20 x 6,20 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 336 uur. De BlackBerry Tour is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De BlackBerry Tour ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Tour kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de BlackBerry Tour kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De BlackBerry Tour heeft 256 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Tour heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de BlackBerry Tour kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA en WMA ProPlus) als video (MPEG4, H.263 en H.264) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De BlackBerry Tour heeft een ingebouwde camera met een 3.20 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf. De BlackBerry Tour is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 360 pixels. De BlackBerry Tour draait op BlackBerry OS 5. BlackBerry OS is is het besturingssysteem voor BlackBerry-smartphones van de Canadese BlackBerry-fabrikant RIM. Belangrijke onderdelen van BlackBerry OS 5 zijn de uitgebreide (met encryptie beveiligde) e-mailfunctionaliteiten via de BlackBerry Enterprise Server (BES) (met Microsoft Exchange-ondersteuning) en BlackBerry Messenger (om mee te pingen). Voor het gebruik van alle BES-diensten kunnen extra kosten worden gevraagd. In de BlackBerry App World vind je populaire apps als WhatsApp en Angry Birds. .

Prijzen en beoordelingen BlackBerry Tour

Van de BlackBerry Tour staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De BlackBerry Tour is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het BlackBerry Tour testoverzicht de testen

Specificaties BlackBerry Tour

Algemeen
ProductBlackBerry Tour
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen112,0 x 62,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSBlackBerry OS 5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag256 MB + microSD
Scherm
Scherm2,4" (246 ppi)
Resolutie480 x 360px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB