Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 6.0
Opslag MB
Scherm5,2" (424 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto BlackBerry DTEK50 1 Foto BlackBerry DTEK50 2 Foto BlackBerry DTEK50 3 Foto BlackBerry DTEK50 4 Foto BlackBerry DTEK50 5 Foto BlackBerry DTEK50 6

Inleiding

De BlackBerry DTEK50 is de tweede Android-smartphone van BlackBerry na de BlackBerry PRIV. De DTEK50 heeft geen fysiek toetsenbord en wijkt daarmee af van het beproefde BlackBerry concept. Het uiterlijk en de specificaties van het toestel zijn vrijwel identiek aan de Alcatel Idol 4, wat niet vreemd is, aangezien beide telefoons uit dezelfde fabriek komen. De DTEK50 is een 5,2-inch smartphone met een Qualcomm Snapdragon 617-chipset, 3 GB geheugen en 16 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar middels microSD). De hoofd- en selfiecamera hebben respectievelijk een 13 en een 8-megapixel resolutie. Beide camera's hebben een flitser.

BlackBerry DTEK50 veiligheid

Volgens BlackBerry is de DTEK50 de veiligste Android-smartphone op de wereld. Allereerst claimt BlackBerry het snelst te zijn met Android- beveiligingsupdates, wat bij andere merken niet het geval is. Zo zit je niet dagen, weken of maanden met een onveilige smartphone. Daarnaast zorgt de standaard meegeleverde DTEK-app ervoor dat je je toestel zo veilig mogelijk gebruikt. Dit doet DTEK door de apps en de data op het toestel te analyseren en tips te geven om de veiligheid te verbeteren. Het gaat dan om tips over app-permissies, encryptie en toestelvergrendeling. De DTEK-app kan ook ingesteld worden om te waarschuwen als een app een bepaalde functie gebruikt, zoals de camera of de microfoon. Daarnaast claimt BlackBerry het snelst te zijn met Android- beveiligingsupdates, wat bij andere merken niet het geval is. Vreemd genoeg ontbreekt een vingerafdruksensor.

Besturingssysteem BlackBerry DTEK50

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android M (of Android 6.0 Marshmallow)ááis vooral gericht op een verbeterde gebruikservaring. Daartoe zijn de constante app-permissies afgeschaft. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie).áIn Android Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

Prijzen en beoordelingen BlackBerry DTEK50

Van de BlackBerry DTEK50 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De BlackBerry DTEK50 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,3. Lees in het BlackBerry DTEK50 testoverzicht de testen

Specificaties BlackBerry DTEK50

Algemeen
ProductBlackBerry DTEK50
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen147,0 x 72,5 x 7,4 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.610 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 617
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,2" (424 ppi)
Resolutie1.920 x 1.080px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB