Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag32 GB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Asus Padfone 2 1 Foto Asus Padfone 2 2 Foto Asus Padfone 2 3 Foto Asus Padfone 2 4

Inleiding

De Asus Padfone 2 is - zoals de naam al aangeeft - de opvolger van de Asus Padfone. Net als het origineel bestaat de Padfone 2 uit een smartphone en een tablet-dock waarin je de smartphone kan plaatsen. De Padfone 2 is voorzien van Android 4.1 Jelly Bean (voor oudere Android 4.0-versies is een update beschikbaar) en een helder 4,7-inch Super IPS+ display van het lichte en stevige Gorilla Fit Glass. Daarnaast krijg je de beschikking over een 13-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een 1,2-megapixel frontcamera, NFC, 4G/LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, een 1,5GHz Qualcomm quad-core processor en 50GB online Asus WebStorge opslaggheugen. Met de SuperNote-app maak je eenvoudig handgeschreven notities. Het PadFone Station - de tablet waarin de smartphone is te plaatsen - is dunner dan van de originele Padfone, omdat er geen cover meer over de smartphone wordt geplaatst. Je dockt de Padfone 2 rechtstreeks achterin het tablet-docking station. De tablet meet 10,1-inch (1.280 x 800 pixels) en weegt 514 gram. In totaal (met de telefoon van 135 gram in het docking station) weegt de Padfone 2 dan 649 gram. De 40-pin connector van de Padfone 1 is vervangen door een 13-pin connector op zowel de smartphone als de tablet; de 13-pin connector is compatibel met microUSB. De Asus Padfone 2 maakt gebruik van microSIM en is beschikbaar met 16GB, 32GB of 64GB geheugen en in uitvoeringen met WiFi-only of met WiFi + 3G. Let op: de Padfone 2 wordt niet geleverd met een toetsenbord-dock.

Apparaat & afmetingen

De Asus Padfone 2 is een tablet met smartphone-dock met een gewicht van 135 gram. De afmetingen van het tablet zijn 13,8 x 6,9 x 0,9 centimeter. De Asus Padfone 2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Hardware

De Asus Padfone 2 draait op een 1.5 GHz Qualcomm processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Asus Padfone 2 ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB en 64 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 4,7\"-Super IPS+-scherm is 1280 x 720 pixels. Super IPS+ is een verbeterde variant van de IPS-schermtechnologie, met onder meer een versnelde pixel-verwerking. Met de ingebouwde webcam kan je de Padfone 2 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Verder bezit de Padfone 2 in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Asus aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Asus Padfone 2 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Asus Padfone 2 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Asus Padfone 2

Van de Asus Padfone 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Asus Padfone 2 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het Asus Padfone 2 testoverzicht de testen

Specificaties Asus Padfone 2

Algemeen
ProductAsus Padfone 2
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen138,0 x 69,0 x 9,0 mm
IP codering
Accuvermogen2.140 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortSuper IPS+
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee