Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag8 GB
Scherm8,0" (125 ppi)
Camera0,3 megapixel
Foto Archos Arnova 8 G3 1 Foto Archos Arnova 8 G3 2 Foto Archos Arnova 8 G3 3 Foto Archos Arnova 8 G3 4 Foto Archos Arnova 8 G3 5 Foto Archos Arnova 8 G3 6

Inleiding

De Archos Arnova 8 G3 is de opvolger van de Arnova 8 G2; het G3-model is standaard voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ondanks dat deze 8-inch tablet draait op Google's besturingssysteem, wordt de Google Play Store (Android Market) niet ondersteund: apps zijn alleen te downloaden via de Archos' AppsLib Store. De Arnova 8 G3 beschikt over een capacitive multi-touch display, een 1GHz-processor, 4GB of 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), WiFi, een ingebouwde webcam en geintegreerde microfoon, een microUSB-aansluiting, een ingebouwde speaker, Adobe Flash 11-support en een Full HD-videospeler. 3G-ondersteuning is optioneel met de†Archos G9 3G Stick. Een variant van dit model is verkrijgbaar onder de naam Arnova 8c G3.

Apparaat & afmetingen

De Archos Arnova 8 G3 is een 8-inch budget Android 4.0-tablet met een gewicht van 510 gram. De afmetingen van het tablet zijn 22,4 x 15,5 x 1,2 centimeter. De Archos Arnova 8 G3 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Archos Arnova 8 G3 draait op een 1 GHz ARM Cortex A8 processor en heeft een intern geheugen van 4 GB. Naast een 4 GB variant is de Archos Arnova 8 G3 ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 8 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 8,0\"-TFT-scherm is 800 x 600 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Arnova 8 G3 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Arnova 8 G3 in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos Arnova 8 G3 kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Archos Arnova 8 G3 draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos Arnova 8 G3

Van de Archos Arnova 8 G3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Archos Arnova 8 G3 beschikbaar.

Specificaties Archos Arnova 8 G3

Algemeen
ProductArchos Arnova 8 G3
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht510 gram
Afmetingen224,0 x 155,0 x 12,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A8
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag4 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,0" (125 ppi)
Resolutie800 x 600px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera0,3 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee