Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm8,0" (160 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Archos 80 ChildPad 1 Foto Archos 80 ChildPad 2 Foto Archos 80 ChildPad 3 Foto Archos 80 ChildPad 4 Foto Archos 80 ChildPad 5 Foto Archos 80 ChildPad 6 Foto Archos 80 ChildPad 7 Foto Archos 80 ChildPad 8 Foto Archos 80 ChildPad 9 Foto Archos 80 ChildPad 10

Inleiding

De Archos 80 ChildPad is Archos' tweede kindertablet in de ChildPad-serie, na de Arnova ChildPad. De 8-inch ChildPad beschikt over een gebruikersinterface die speciaal ontworpen is voor kinderen, een kinderfilter voor Google Play, volledige oudercontrole en hij draait op Android 4.1. Bijzonder is de door Archos ontworpen startschermapplicatie, waarmee ruim één miljoen apps binnen Google Play worden beheerd. Hier kan je de apps vinden die perfect passen bij hoe jij de tablet wil gebruiken. Tevens standaard zijn een Full HD-videospeler, WiFi, HDMI, 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een webcam en een 2-megapixel camera.

Apparaat & afmetingen

De Archos 80 ChildPad is een kindertablet met een gewicht van 425 gram. De afmetingen van het tablet zijn 21,7 x 15,8 x 1,1 centimeter. De Archos 80 ChildPad is verkrijgbaar in de kleuren en wit.

Hardware

De Archos 80 ChildPad draait op een 1 GHz ARM Cortex-A9 processor en heeft een intern geheugen van 4 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 8,0\"-TFT-scherm is 1024 x 768 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de 80 ChildPad ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos 80 ChildPad kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos 80 ChildPad draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos 80 ChildPad

Van de Archos 80 ChildPad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Archos 80 ChildPad beschikbaar.

Specificaties Archos 80 ChildPad

Algemeen
ProductArchos 80 ChildPad
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht425 gram
Afmetingen217,0 x 158,0 x 11,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag4 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,0" (160 ppi)
Resolutie1.024 x 768px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee