Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag32 GB
Scherm8,9" (254 ppi)
Camera1,3 megapixel
Foto Amazon Kindle Fire HD 8.9 1 Foto Amazon Kindle Fire HD 8.9 2

Inleiding

De Amazon Kindle Fire HD 8.9 is een 8,9-inch tablet die draait op een door Amazon aangepaste editie van Android 4.0. De Fire HD 8.9 heeft een helder  IPS-display en komt met 16GB of 32GB geheugen.  Daarnaast is Amazons tablets voorzien van een 1,5GHz dual-core processor, 1GB RAM, Bluetooth, HDMI, WiFi en Facebook-integratie. Videochatten is mogelijk met de 1,3-megapixel HD webcam/frontcamera en de geintegreerde Skype-applicatie. Naast dit model is de 7-inch Amazon Kindle Fire HD beschikbaar.

Apparaat & afmetingen

De Amazon Kindle Fire HD 8.9 is een tablet/e-reader met een gewicht van 567 gram. De afmetingen van het tablet zijn 24,0 x 16,4 x 0,9 centimeter. De Amazon Kindle Fire HD 8.9 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Amazon Kindle Fire HD 8.9 draait op een 1.5 GHz ARM Cortex A9 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Amazon Kindle Fire HD 8.9 ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 8,9\"-IPS-scherm is 1920 x 1200 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Met de ingebouwde webcam kan je de Kindle Fire HD 8.9 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Verder bezit de Kindle Fire HD 8.9 in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Amazon aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Amazon Kindle Fire HD 8.9 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Amazon Kindle Fire HD 8.9 draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Amazon Kindle Fire HD 8.9

Van de Amazon Kindle Fire HD 8.9 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Amazon Kindle Fire HD 8.9 beschikbaar.

Specificaties Amazon Kindle Fire HD 8.9

Algemeen
ProductAmazon Kindle Fire HD 8.9
Aankondiging2013
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht567 gram
Afmetingen240,0 x 164,0 x 9,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,9" (254 ppi)
Resolutie1.920 x 1.200px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera1,3 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee