Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,7" (282 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Alcatel 5-serie 2018 1 Foto Alcatel 5-serie 2018 2 Foto Alcatel 5-serie 2018 3

Inleiding

De Alcatel 5 serie is in februari 2018 aangekondigd en bestaat op dit moment uit slechts 1 toestel, de Alcatel 5. De Alcatel 5 heeft een randloos 5,7-inch FullView 18:9-beeldscherm, een premium geborstelde metallic unibody-ontwerp, een octa-core processor en een snellaadfunctie die de laadtijd van de batterij met de helft verkort. Het toestel wordt geleverd met speciale functies voor liefhebbers van sociale media, zoals een dual front-camera met 120-graden super wide-angle-lens inclusief een LED-flitser. Hiermee maak je mooie zelfportretten, die drie keer meer beeld bevatten dan een normale selfie. Erg handig voor bijvoorbeeld groepsfoto’s. De intelligente camera switcht intuïtief van portrait-modus naar super wide-angle-modus wanneer meer dan twee gezichten in beeld worden waargenomen. Handig is de Face Key ontgrendelmodus. Hiermee ontgrendel je je apparaat eenvoudig door naar het scherm te kijken. In minder dan een halve seconde scant Face Key elk gezicht op meer dan honderd datapunten om ervoor te zorgen dat een betrouwbare match plaatsvindt. De vingerafdruksensor bevindt zich aan de achterkant en biedt functionaliteit die verder gaat dan het ontgrendelen van je telefoon. Zo doet hij dienst als sluitertoets bij het nemen van selfies en houdt hij gevoelige informatie achter slot en grendel in de privacy-modus. De sensor is daarnaast programmeerbaar waardoor je met elke afzonderlijke vinger een ander app kunt starten, zodat je direct naar je meest gebruikte apps kunt gaan.

Alcatel 5 Social Mode

De Alcatel 5 wordt geleverd met de complete suite ‘Social Mode’ met daarin intuïtieve fotobewerking-tools, waarmee je foto’s op een leukere en efficiëntere manier kunt nemen. Met Social Square kun je recent genomen foto’s bekijken op de ene helft van je scherm, terwijl de camerazoeker actief blijft op de andere helft. Hierdoor kunnen gebruikers hun foto’s razendsnel beoordelen en tegelijkertijd nieuwe foto’s nemen. Met Instant collage kun je de leukste foto’s ‘mashen’ in vooraf gedefinieerde formats. Elke sectie van de collage is apart geschoten door gebruik te maken van de camerazoeker en springt door naar de volgende vorm wanneer je door de collage loopt. Met Photo booth kunnen nostalgische fotomomenten opnieuw beleefd worden door vier foto’s direct achter elkaar te schieten.

Besturingssysteem Alcatel 5-serie 2018

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Alcatel 5-serie 2018

Van de Alcatel 5-serie 2018 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Alcatel 5-serie 2018 beschikbaar.

Specificaties Alcatel 5-serie 2018

Algemeen
ProductAlcatel 5-serie 2018
Aankondiging2018
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht144 gram
Afmetingen152,3 x 71,1 x 8,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorMediaTek MT6750
Kloksnelheid8 core (max 1,5 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,7" (282 ppi)
Resolutie720 x 1.440px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera13,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB