Interessant:

Noodnummer instellen op Android en iOS

achtergrond 11 december 2017 om 11:38

Als je een ongeluk krijgt is het handig als de hulpdiensten familie of bekenden kunnen bereiken als de telefoon vergrendeld is. Ook bij verlies van je telefoon kan zo'n functie handig zijn. Wij laten je zien hoe het werkt.

De oplossing voor dit probleem kom is het gebruik van de In-case-of-emergency (ICE) optie op je telefoon. ICE kan je instellen op zowel Android- als Apple-telefoons. Eenmaal ingesteld komt het ICE-nummer op je ontgrendelscherm te staan als één van de noodnummers die je kan bellen zonder de telefoon te ontgrendelen.

ICE instellen op Android

Op de meeste Android-telefoons kan je ICE tegenwoordig eenvoudig instellen. Hiertoe ga je naar contacten. Vervolgens selecteer je groepen in het menu rechtsbovenin. Bij de standaardgroepen zie je de groep ICE - contacten bij nood. Hier kan je één of meerdere contacten toevoegen en - indien gewenst - ook nog medische gegevens invoeren. Als jouw telefoon geen ICE-optie heeft zijn er ook tal van apps die dezelfde functionaliteit kunnen geven.

ICE instellen op Apple

Vanaf iOS 8 of hoger kan je ook op Apple telefoons een ICE-nummer invoeren. Ga hiertoe naar de app gezondheid. Daar vind je een tabblad Medische ID. Druk hier op wijzig en voeg je noodcontact toe. Je kan ook aangeven wat voor relatie je met het noodcontact hebt (partner, broer, moeder, etc). Vergeet niet de optie toon bij vergrendeling aan te vinken!

Controleren is verstandig

Na instellen van je noodnummer is het handig om de ICE-functie te controleren. Dit kan je vrij eenvoudig doen door je telefoon te vergrendelen en vervolgens te kijken of het ingestelde noodnummer te bellen is via de noodoproepfunctie.

portablegear.nl