Interessant:

Extra simkaart aanvragen

achtergrond 9 november 2017 om 12:24

Een duo-simkaart is een duplicaat simkaart om bijvoorbeeld twee apparaten tegelijkertijd te gebruiken met hetzelfde nummer. In dit overzicht zetten we de mogelijkheden en de kosten voor je op een rijtje.

Een duo-simkaart is een tweede simkaart met het zelfde nummer. De term lijkt erg op dual-sim, maar dat is de mogelijkheid om twee simkaarten (met verschillende nummers) in één telefoon te gebruiken. Dus-simkaarten zijn alleen bij de grote providers verkrijgtbaar.

Voordeel van duo-sim is dat je altijd op één nummer bereikbaar bent én vanaf één nummer belt. Je kan bijvoorbeeld de extra simkaart in een telefoon stoppen die je alleen gebruikt voor sporten of andere outdoor-activiteiten. Je kan de simkaart ook in je tablet stoppen, of in een ingebouwde telefoon in je auto. Nadeel is wel dat er maar één simkaart tegelijkertijd actief kan zijn. Je kan namelijk maar één toestel tegelijkertijd gebruiken.

KPN noemt zijn duo-simkaart de DuoCard. Bij KPN betaal je eenmalig 34 euro. Je ontvangt dan twee nieuwe simkaarten die je oude simkaart vervangen. Vodafone biedt de Duo Sim en de Multi Data Sim. De Duo Sim is voor twee telefoons geschikt. Met de Multi Data Sim kan je je databundel delen met bijvoorbeeld een laptop of een tablet. Duo Sim kost bij Vodafone eenmalig 30 euro. De Multi Data Sim kost 5 euro per maand. T-Mobile biedt net als Vodafone een duo sim en een MB-verdeler-simkaart. De duo-simkaart kost bij T-Mobile 35,59 euro en de MB-verdeler-simkaart kost 5,09 euro per maand.

portablegear.nl