Interessant:

Wanneer komt Android 8 Oreo voor mijn telefoon?

achtergrond 8 augustus 2018 om 22:56

Terwijl veel fabrikanten nog druk bezig zijn met met het uitrollen van de Android 7 Nougat update, is Android 8 Oreo al beschikbaar. In onderstaand overzicht houden we voor je bij of en wanneer je Android 8 voor jouw telefoon kan verwachten.

In mei 2017 kondigde Google Android O aan, om deze versie in augustus om te dopen tot Android Oreo. Ondertussen is de definitieve Android 8 versie verkrijgbaar. Nu is het aan de fabrikanten om de update geschikt te maken voor hun toestellen en ter beschikking aan de consument te stellen. Zoals altijd krijgen niet alle toestellen een update. In onderstaand overzicht houden we voor je bij wanneer je een update voor jouw telefoon kan verwachten.

Google Nexus telefoons

De planning voor de Nexus-telefoons is eenvoudig. De Google Nexus-telefoons ontvangen namelijk altijd als eerste de nieuwste Android versies. Nexus-telefoons zijn verzekerd van minimaal 2 jaar updates.

Samsung

Vreemd genoeg heeft Samsung een slechte reputatie op het gebied van Android-updates. De vorige jaren waren de Koreanen niet bijster snel met de updates. Ook deze keer heeft Samsung nog niks bekend gemaakt. De high-end toestellen van Samsung krijgen sowieso een update, alleen is dus nog niet bekend wanneer.

Huawei en Honor

De vorige jaren waren Huawei en Honor wat laks en willekeurig met hun updatebeleid. De toptoestellen kregen meestal wel een nieuwe Android-versie. Daar bleef het dan ook wel bij. Waarschijnlijk krijgen dit jaar ook alleen de high-end toestellen een update.

Motorola

Motorola / Lenovo stond vroeger bekend om haar goede en snelle updatebeleid. De laatste jaren is de snelheid er echter uit. Lenovo heeft bekend gemaakt dat de meeste toestellen uit 2017 een update krijgen. Een tijdstip is niet genoemd, maar wij vermoeden dat de meeste updates in het eerste kwartaal van 2018 uitgerold worden.

LG

Ook LG, maakt zich traditioneel er makkelijk vanaf, door enkel een paar toptoestellen te updaten. Heb je een entry level of midrange telefoon, dan kan je een update waarschijnlijk op je buik schrijven. LG heeft op dit moment nog geen mededelingen gedaan over haar updatebeleid.

Sony

Sony was dit jaar de eerste fabrikant met twee Oreo-toestellen, de XZ1 en XZ1 Compact. Gelukkig laat Sony ook andere toestelbezitters niet in de steek. In totaal krijgen 8 toestellen een Oreo-update.

HTC

HTC heeft in een tweet laten weten dat de U11, de U Ultra en de 10 in ieder geval een Oreo-update zullen krijgen voor 2018. De vorige jaren was HTC ook één van de snelste fabrikanten bij Android-updates.

 • HTC Android O tweet
  <li>HTC Android O tweet

  Nokia

  Herintreder Nokia belooft al haar toestellen te voorzien van de nieuwe Android-versie. Zoals het er nu naar uitziet zelfs bijna evensnel als Google zelf.

  portablegear.nl


  Gerelateerde producten

  Gerelateerd nieuws