Interessant:

Maak je telefoon Boefproof

achtergrond 3 februari 2017 om 14:33

De overheid is een campagne begonnen om telefoons en tablets minder aantrekkelijk te maken voor diefstal. In deze campagne wordt geadviseerd je telefoon of tablet Boefproof te maken. In dit artikel leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

Boefproof maken is het activeren of installeren van een anti-diefstalfunctie op je mobiele apparaat, waardoor je deze op afstand kunt blokkeren. Denk hierbij aan een functie zoals ‘vind mijn smartphone/tablet’ en speciale anti-diefstal software. Hierdoor wordt het gestolen apparaat waardeloos voor dieven en hebben ze geen toegang tot mail, foto’s en vertrouwelijke documenten. De overheid stimuleert dit al enige jaren samen met onder andere Samsung.

Android telefoon Boefproof maken

Android heeft een standaardoptie voor het traceerbaar maken van je mobiele telefoon. Bij Samsung vind je deze instelling bijvoorbeeld onder Instellingen > Google > Beveiliging. Je kan in dit scherm zowel je telefoon traceerbaar maken als op afstand wisbaar. Om je telefoon of tablet op afstand vindbaar te maken is het wel essentieel dat je GPS aan hebt staan. Andere Android telefoons zijn op dezelfde manier Boefproof te maken. Op deze site vind je ook stappenplannen voor andere telefoons mocht bovenstaande niet werken.

Android apparaatbeheer instellen

Apple telefoon Boofproof maken

Met 'Zoek mijn iPhone' of 'Zoek mijn Mac' kun je jouw Apple-apparaat vinden en beschermen bij diefstal. Je kan je telefoon op iCloud of via de Zoek mijn iPhone-app localiseren, vergrendelen en wissen. Je schakelt de 'Zoek mijn iPhone'-optie in door te gaan naar instellingen > iCloud. Daar kan je de opties 'Zoek mijn iPhone' en 'Stuur laatste locatie in' aanvinken.

Zoek mijn iPhone instellen
Zoek mijn iPhone instellen

Overige maatregelen

Met bovenstaande beveiliging ben je goed op weg, maar er is nog veel meer te beveiligen op je telefoon of tablet. Denk hierbij aan vergrendelwachtwoorden, versleutelen van gegevens, virus-scanners, etc. Wij hebben veel handige tips voor je op een rij gezet.

portablegear.nl