Interessant:

Speel Pokemon Go via APKMirror

achtergrond 12 juli 2016 om 14:01

Pokemon Go is nog niet te downloaden in de Play Store van Google. In dit artikel leggen we je uit hoe je Pokemon Go toch kan installeren. Let wel op, want dit is niet zonder risico!

Het kan je niet ontgaan zijn. Pokemon Go is de rage van dit moment. Heel veel Nederlanders spelen de game al, terwijl Pokemon Go nog niet in de officiele Nederlandseáapp-stores te vinden is. De release van de game is waarschijnlijk deze maand, maar gezien de serverproblemen waar het spel mee kampt kan het zo maar zijn dat de release nog wordt uitgesteld. Treur niet, want je kan vrij eenvoudig Pokemon Go installeren op je smartphone. We laten je zien hoe.

Op de site APKMirror kan je losse APK-bestanden vinden. Een APK-bestand is een installatiebestand voor een Android App. Pokemon Go is ook te vinden op APKMirror. Let op, omdat je downloadt uit een niet officiŰle bron is de controle op de inhoud van de apps een stuk minder dan in de Google Play store. APKMirror geeft zelf aan bijzonder veilig te zijn doordat ze automatisch controleren of de app, die door een gebruiker wordt geupload, hetzelfde is als het origineel in de Play Store.

Of deze controles waterdicht zijn is de vraag. Hackers spelen massaal op de Pokemon Go trend in door de app te voorzien van malware en hebben keer op keer laten zien dat ze in staat zijn beveiligingen te omzeilen. Na installeren van een besmette variant van Pokemon Go kan een hacker complete controle krijgen over je toestel. Zo kan een hacker meeluisteren via je microfoon, meekijken via je camera en zien wat je allemaal typt op je telefoon. Ook kan er op de achtergrond naar dure buitenlandse nummers gebeld worden, waardoor je schade in de honderden zo niet duizenden euro's kan lopen.

Tot nu toe zijn er nog geen slechte verhalen bekend over de Pokemon Go download op APK Mirror. Wij adviseren echter om te wachten tot de app officieel beschikbaar komt in de Play Store. Je loopt dan zeker geen risico. Nadeel is dat je dan nog wel een paar weekjes moet wachten.

portablegear.nl