Interessant:

Huawei VIP Service nader bekeken

achtergrond 2 mei 2016 om 13:43

Huawei biedt met de Huawei VIP Service als enige fabrikant in Nederland een uitgebreide garantieregeling met bijvoorbeeld één jaar extra garantie bovenop de standaard garantie. PortableGear bekijkt de VIP Service nader.

Per 22 april 2016 is de Huawei VIP Service van kracht. Met de VIP Service breidt Huawei de standaard Europese fabrieksgarantie van 2 jaar uit. We zetten de voordelen hieronder voor je op een rij.

Voordelen Huawei VIP Service

  • 3 jaar garantie. In plaats van de standaard Europese fabrieksgarantie van 2 jaar krijg je een fabrieksgarantie van 3 jaar. Hierbij moet het natuurlijk wel gaan om defecten aan het toestel die niet te wijten zijn aan de gebruiker. Water- en valschade zijn bijvoorbeeld voor eigen rekening.
  • 3 dagen repair service. Een kapot toestel wordt binnen 3 werkdagen (maandag tot en met vrijdag) na de pick-up terugestuurd. Als blijkt dat reparatie niet meer mogelijk is, dan wordt een nieuw toestel aangeboden. Ook deze service heeft een looptijd van 3 jaar.
  • Gratis Pick-Up & Return Service. Het toestel wordt gratis opgehaald en weer teruggebracht. Je kan zelf bepalen op welke dag het toestel opgehaald kan worden. Deze ophaalservice is zelfs op zaterdag mogelijk. Wederom een service met een looptijd van 3 jaar. Normaliter ben je zelf verwantwoordelijk voor de verzendkosten van een defect product.
  • 3 Maanden schermreparatie (P9/P9 Plus). Bij de Huawei P9 en P9 Plus krijg je bij een defect scherm binnen 3 maanden gratis een nieuw scherm. Van deze service kan één keer gebruik gemaakt worden en geldt ook als het scherm door eigen schuld kapot is.
  • Gratis vervangend toestel binnen drie maanden (P9/P9 Plus). Als er binnen 3 maanden na aanschaf een hardwaredefect bij je P9 of P9 Plus plaatsvindt en het defect ook binnen de garantie valt, dan wordt het defecte toestel door een nieuw toestel vervangen. Ook van deze service kan één keer gebruik gemaakt worden.

Huawei P9 - Alle kleuren
Huawei P9 - Alle kleuren

Voorwaarden

Er zijn wel een tweetal belangrijke voorwaarden verbonden aan de Huawei VIP Service. Zo is de service alleen van toepassing op Huawei smartphones gekocht in een winkel gevestigd in de Benelux. Daarnaast moet je het toestel binnen 30 dagen na aankoop registreren bij Huawei om in aanmerking te komen voor de service.

Conclusie

De Huawei VIP Service is een uitstekende service bovenop de bestaande standaardregelingen en zou navolging moeten krijgen van andere fabrikanten. Je bent drie jaar verzekerd van een werkende smartphone, met uitzondering van defecten door eigen schuld. Het wekenlang wachten op een reparatie behoort ook tot het verleden dankzij de 3 dagen repair service. Groot nadeel is wel dat je jezelf voor deze service binnen 30 dagen moet registreren. Vergeet dit dus niet. Bij veel van deze programma's wordt er al vanuit gegaan dat een groot percentage klanten zich niet binnen de geldende termijn registreert.

portablegear.nl