Interessant:

LG G3 vs. LG G2: verschil

achtergrond 31 mei 2014 om 12:25

De LG G3 is LG's vlaggenschipmodel Android-smartphone voor 2014. PortableGear zet de belangrijkste verschillen met de voorgaande LG G2 op een rij.

Display & design

De LG G3 (D855) is met een display van 5,5-inch weer iets groter dan de LG G2 (D802), die beschikt over een 5,2-inch display. De schermresolutie is flink opgevoerd van Full HD naar Quad HD, ofwel van 1.080 x 1.920 pixels naar 1.440 x 2.560 pixels, waardoor je op een nog scherper beeld kan rekenen. Beide toestellen maken gebruiken van de IPS-schermtechnologie en van het krasbestendige Gorilla Glass (de LG G3 van Gorilla Glass 3, de LG G2 van Gorilla Glass 2). De LG G3 heeft net als zijn voorganger het kenmerkende 'Back Button' of 'Rear Key'-design, waarbij alle toetsen (powertoets/cameratoets/volumetoets) aan de achterzijde van het toestel zijn geplaatst.

Besturingssysteem

De LG G3 wordt standaard geleverd met Android 4.4.2 KitKat. De LG G2 komt met Android 4.2.2 Jelly Bean, maar er is inmiddels een Android 4.4.2 KitKat-update voor beschikbaar. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen.

Processor & geheugen

De LG G3 is voorzien van een 2,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor met 2GB RAM (bij de 16GB editie) of 3GB RAM (bij de 32GB editie). Het geheugen van de G3 is uitbreidbaar via microSD. De LG G2 heeft een 2,26GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800 met 2GB RAM en komt eveneens in een editie met 16GB of 32GB geheugen, maar het geheugen van de G2 is niet uitbreidbaar.  De Snapdragon 801-processor is Qualcomm's nieuwste chipset en kan data sneller opslaan op of laden vanaf het vaste interne geheugen, wat zorgt voor nog snellere prestaties. Beide toestellen maken gebruik van een microSIM-kaart.

Camera

Zowel de LG G3 als de LG G2 heeft een camera met een 13-megapixel sensor en optische beeldstabilisatie. Waar de G2 een enkele LED-flitser heeft, is de G3 voorzien van een dubbele LED-flitser. Tevens is het mogelijk om met de G3 video's in 4K (Ultra HD) vast te leggen, waar je met de G2 video's alleen in Full HD kan opnemen. Naast de de dubbele LED-flitser heeft de camera op de G3 nog nieuw functies ten opzichte van zijn voorganger, te weten Laser Auto Focus (zeer snel scherpstellen), Touch & Shoot (geen onnodige iconen meer in beeld) en een verbeterde selfie camera (met nieuwe sensor, flitsfunctie en bediening met één handbeweging). Beide smartphones hebben een 2,1-megapixel 1080p Full HD-frontcamera/webcam.

Bijzondere functionaliteiten

Bijzondere functionaliteiten op de LG G2 zijn onder meer Knock On (toestel ontgrendelen door op het touchscreen te kloppen), Answer Me (toestel naar je oor toe bewegen om gesprek te beantwoorden), Plug & Pop (toestel reageert op het aansluiten van een USB-kabel door het tonen van een menu), QuickRemote (afstandsbedieningsfunctie), Slide Aside (apps eenvoudig tijdelijk opzij zetten) en Guest Mode (voorkomt toegang tot je persoonlijke gegevens). De LG G3 kent uiteraard veel van dezelfde functie en voegt hieraan onder meer Quick Circle (snel toegang tot de zes apps die je het meeste gebruikt in een handige cirkel), Smart Keyboard (een toetsenbord die jouw gewoontes leert kennen), Smart Notice (advies op basis van het gedrag van de gebruiker, telefoongebruik en locatie),  Smart Security (bestaande uit Knock Code, Content Lock, Kill Switch - beveilingsfuncties) en een draadloze oplaadmogelijkheid aan toe.

Conclusie

De LG G3 is weer net iets groter, sneller en completere dan de LG G2. Opvallendste vernieuwingen zijn het grotere scherm en de hogere schermresolutie, de toevoeging van een microSD-kaartslot, geavanceerde cameramogelijken en veel nieuwe nieuwe functionaliteiten om het gebruik eenvoudiger en veiliger te maken. De G3 is daarmee een waardige opvolger van de G2.

LG G3 vs. LG G2: verschil
LG G3 vs. LG G2: verschil

portablegear.nl