Interessant:

Samsung Galaxy S4 Active vs. originele Galaxy S4: verschil

achtergrond 8 juni 2013 om 12:37

De Samsung Galaxy S4 Active is de laatste toevoeging aan Samsungs high-end Galaxy S4-serie. PortableGear zet de verschillen met de originele Galaxy S4 op een rij.

De Samsung Galaxy S4 Active (i9295) is het derde model in Samsungs geavanceerde S4-serie, na de originele Galaxy S4 (i9505) en de Galaxy S4 mini (i9190). De S4 Active is de eerste robuuste en waterbestendige uitvoering van de S4. PortableGear zet de verschillen tussen de originele S4 en S4 Active op het gebied van display, besturingssysteem, processor, geheugen, camera, batterij, IP-certificatie en prijs op een rij.

Display

DeáSamsung Galaxy S4 Activeáis evenals de origineleáGalaxy S4ávoorzien van een groot 5-inch display met een Full HD-schermresolutie van 1.920 x 1080 pixels. Net als op het origineel is gebruik gemaakt van het krasbestendige Gorilla Glass 3, zodat het scherm niet snel vol krassen zit. Een fundamenteel verschil tussen de toestellen is echter de gebruikte schermtechnologie: op de originele S4 is de bijzonder heldere SuperAMOLED-technologie toegepast. Op de S4 Active heeft Samsung echter gekozen voor de minder heldere - maar goedkopere - reguliere TFT LCD-schermtechnologie. Een opmerkelijke keuze omdat je juist op een 'avonturen'-toestel als de S4 Active het scherm altijd goed wil kunnen aflezen, ongeacht de omstandigheden.

Besturingsssyteem

Zowel deáSamsung Galaxy S4 Activeáals deáorigineleáGalaxy S4áwordt geleverd metáAndroid 4.2 Jelly Beanáen maken gebruik van Samsungs TouchWiz-interface.áNieuw ten opzichte van versie 4.1 in versie 4.2 is onder meer Gesture Typingá(een geintegreerd Swype-toetsenbord). Daarnaast zijn de prestaties aanzienlijk verbeterd.

Processor

DeáSamsung Galaxy S4 Activeáhoeft qua processorkracht niet onder te doen voor het origineel. Net als deáGalaxy S4ábeschikt de S4 Active over een krachtigeá1,9GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600-processor met 2GB RAM, zodat je altijd kan rekenen op snelle prestaties.

Geheugen

De origineleáSamsung Galaxy S4ákomt in uitvoeringen met 16GB, 32GB of 64GB geheugen. Het standaardmodel is echter de 16GB editie. DeáGalaxy S4 Activeákomt met 16GB geheugen. Het geheugen van beide toestellen is uitbreidbaar via microSD. Daarnaast krijg je bij zowel de S4 als de S4 Active twee jaar lang gratis 50GB opslaggheugen via Dropbox.

Camera

Naast de gebruikte schermtechnologie en de IP-certificatie is de camerafunctionaliteit het belangrijkste verschil tussen de origineleáGalaxy S4áen deáGalaxy S4 Active. De S4 heeft eená13-megapixel sensor met LED-flitser, een 1080p Full HD-videorecorder en een 2,1-megapixel Full HD frontcamera/webcam. De S4 Active heeft enkele megapixels moeten inleveren en is voorzien van eená8-megapixel met LED-flitser, een 1080p Full HD-videorecorder en een 2-megapixel Full HD frontcamera/webcam. Daarnaast vind je op de S4 Active de nieuwe 'Aqua Mode' waarmee je onder water foto's kan maken.

Batterij

DeáSamsung Galaxy S4 Activeáheeft net als deáorigineleáGalaxy S4áeen 2.600 mAh accu.

IP-certificatie

DeáGalaxy S4 Activeáis het eerste model in de Galaxy S4-serie dat is uitgerust met een IP67-certificatie. Dit betekent dat het toestel stof- en waterbestendig is. De S4 Active kan voor 30 minuten worden meegenomen in tot 1 meter diep water.

Prijs

De origineleáGalaxy S4áheeft in eerste instantie een adviesprijs van 699 euro (voor de 16GB uitvoering). DeáGalaxy S4 Activeá (16GB) is, dankzij een minder geavanceerde schermtechnologie en een iets mindere camera, 50 euro goedkoper met een adviesprijs van 649 euro.

Conclusie

DeáSamsung Galaxy S4 Activeáis een interessant alternatief voor deáorigineleáGalaxy S4. Het toestel beschikt over vrijwel dezelfde functionaliteiten, dezelfde krachtige processor en dezelfde batterij. De camerafunctionaliteit is slechts iets minder geavanceerd, maar teleurstellend is dat het SuperAMOLED-display van het origineel is ingeruild voor een regulier TFT LCD-scherm. Niettemin haal je voor minder geld dan het het origineel een zeer complete smartphone in huis - die ook nog eens waterbestendig is.

Samsung Galaxy S4 vs. Galaxy S4 Active: verschil
Samsung Galaxy S4 vs. Galaxy S4 Active: verschil

portablegear.nl