Interessant:

Android App Stores: alternatieven voor Google Play Store

achtergrond 19 april 2013 om 13:05

Naast Android-apparaten die de officiŽle Google Play Store ondersteunen zijn er veel budget-tablets en -smartphones die support voor een alternatieve Android App Store bieden. PortableGear zet er vier op een rij.

Amazon App Store

Amazon biedt met de Amazon App Store een eigen alternatieve App Store voor Android-tablets (en uiteraard voor de eigen Kindle-readers en -tablets). De Amazon App Store is ironisch genoeg verkrijgbaar als een Android-app. In de Amazon App Store zijn ongeveer dezelfde apps te vinden als in de Google Play Store, al kan de prijs nog behoorlijk verschillen. Betalen in de Amazon App Store is alleen mogelijk met een creditcard of via PayPal. Verder kan je elke dag†ťťn gratis app downloaden.

AppsLib

AppsLib is de App Store die te vinden is op oudere Archos (Gen8)-tablets en op de meeste budget Archos Arnova-tablets (deze modellen hebben dan geen officieel Android-certificaat). Vrijwel alle nieuwere Archos-tablets ondersteunen echter wel de Google Play Store. Het aanbod van apps in AppsLib is beperkter ten opzichte van de Google Play Store en betalen is alleen mogelijk via PayPal. Niettemin zijn de meeste bekende apps (zoals OfficeSuite Pro 7) en games (zoals Angry Birds) wel verkrijgbaar in de AppsLib Store. In tegenstelling tot in de Google Play Store zijn in de AppsLib Store ook apps met seksuele inhoud beschikbaar - developers moeten deze wel plaatsen in een aparte 'Adult Content'-categorie (die met een PIN-code is af te schermen).

AppsLib
AppsLib

GetJar

De GetJar App Store is net als de AppsLib App Store een onafhankelijke app store voor Android-tablets. Vooral fabrikant MPman heeft in het verleden veel budget-tablets met ondersteuning voor de GetJar App Store uitgebracht. De bekendste apps zijn te vinden via GetJar, maar net als bij AppsLib is het aanbod minder groot dan in de Google Play Store. Evenals bij AppsLib worden ook via GetJar apps met seksuele inhoud aangeboden. Met de GetJar Gold-service is virtueel geld verkrijgbaar, waarmee je gratis apps kan downloaden in de GetJar App Store (en ook in de Google Play Store of Amazon App Store, mits developers dat ondersteunen). Je kan geld verdienen met het downloaden van (gesponsorde) apps. Met advertenties verdient GetJar de gratis gedownloade apps terug.

Opera Mobile Store

Begin 2013 verwisselde MPman van app store op haar budget-tablets. In plaats van GetJar ging de Zuid-Koreaanse fabrikant de Opera Mobile Store ondersteunen. Deze app store is vanuit elke internetbrowser, waaronder Opera Mini, toegangelijk. Als Opera Mini niet al is voorgeinstalleerd op je (MPman) tablet, kan je deze app alsnog gratis downloaden.†Volgens MPman is de†applicatiewinkel van de Noorse browserfabrikant Opera†al op meer dan 100 miljoen apparaten geinstalleerd en zijn 86 procent van de apps in deze store gratis te downloaden. Betalen in de Opera Mobile Store is alleen mogelijk met een creditcard.

portablegear.nl