Interessant:

Top 5 geannuleerde smartphones

achtergrond 12 april 2013 om 16:04

In de hunker naar smartphone-succes kondigen sommige smartphone-fabrikanten toestellen aan die later nooit op de markt komen. PortableGear zet vijf van deze verzwegen en 'vergeten' smartphones op een rij.

In augustus 2011 besloot Samsung flink uit te pakken en vier nieuwe mid-range Galaxy-modellen aan te kondigen: de Galaxy W, Galaxy Y, Galaxy Y Pro (in Nederland uitgekomen als Galaxy TXT) en de Galaxy M Pro. De eerste drie zijn allemaal verschenen in Nederland (de Galaxy Y werd zelfs een groot verkoopsucces), maar de Galaxy M Pro is om onbekende redenen geruisloos verdwenen. Dit tot teleurstelling van veel messaging-fanaten, die die deze compacte Android 2.3-smartphone meteen 2,66-inch touchscreen, een qwerty-toetsenbord, een 5-megapixel camera en een 1GHz single-core processor en ondersteuning van WiFi en 3G, wel zagen zitten.

Samsung Galaxy M Pro (B7800)
Samsung Galaxy M Pro (B7800)

In augustus kondigde Nokia drie nieuwe mid-range full-touch modellen met het toen vernieuwde Symbian Belle-besturingssysteemaan: de Nokia 701, Nokia 700 en Nokia 600. De Nokia 701 en 700 zagen daadwerkelijk het levenslicht, maar de Nokia 600 werd al snel geannuleerd. Het toestel (met een 3,2-inch touchscreen, een 5-megapixel camera, 3G, WiFi, NFC en een FM-transmitter waarmee je ook muziek op een radio zou kunnen afspelen) werd niet gemist, omdat Nokia twee maanden later met de Nokia 603 reeds de opvolger van deze (nooit uitgekomen) smartphone introduceerde.

Nokia 600
Nokia 600

Mio, de Taiwanese fabrikant van navigatiesystemen, wilde in 2008 ook een graantje meepikken van de smartphone-markt en kondigde de Mio Leap G50 en Mio Leap K1 aan.De Leap G50 (ook bekend als Lovebird) was een smartphone met een 2,8-inch touchscreen die draaide op Windows Mobile 6.1 en voorzien was van de MioMap 2008-navigatieapplicatie. De Mio Leap K1 (metWindows Mobile 5.0)was een dual-slider model met een 2,6-inch touchscreen en met GPS-navigatie aan de ene kant en belfuncties aan de andere kant. Beide Mio Leap-modellen verdwenen in het rijk der vergetelheid, waardoor ze het fiasco van de Garmin nuvifone(die na eindeloos uistellen wl op de markt kwam, maar bijzonder weinig succes boekte) bespaard is gebleven.

Mio Leap G50
Mio Leap G50

In februari 2009 was Samsung bijzonder muzikaal en kondigde het denieuwe muzikale BEAT-serie aan, bestaande uit de Samsung BEAT DJ en Samsung BEAT DISC. De full-touch BEAT DJ kwam daadwerkelijk op de markt, maar de BEAT DISC werd om onbekende redenen geruisloos geschrapt.De Samsung BEAT DISC (met ICEpower-audiotechnologie van Bang & Olufsen)was een 'half' touchscreen-model, want beschikte naast een 2,6-inch AMOLED touchscreen-display ook over een uitschuifbaar keypad.

Samsung BEAT DISC (M6710)
Samsung BEAT DISC (M6710)

De Nokia N950 is een twijfelmodel in deze serie, omdat deze wl voor developers, maar niet voor consumenten is uitgekomen. Het toestel werd in juni 2011 tegelijkertijd aangekondigd met Nokia N9(die wel gewoon in de winkels lag).De N950 was enkel bedoeld als developer-model voor MeeGo-ontwikkelaars (en draaide dus net als de N9 op het MeeGo-besturingssysteem).De Nokia N950 had met 4-inch een iets groter display dan de 3,9-inch N9 en beschikte als extra ten opzichte van de N9 over een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Het MeeGo-besturingssysteem flopte en daarmee werd ook de N950 snel weer vergeten.

Nokia N950
Nokia N950

portablegear.nl