Interessant:

Vodafone start Mobiles for Good Challenge

achtergrond 22 juni 2012 om 16:15

De Vodafone Foundation en Waag Society starten de Mobiles for Good Challenge, een zoektocht naar de drie beste ideeŽn voor het inzetten van mobiele technologie om gezondheidszorg en welzijn te verbeteren. [advertorial]

De winnaars van de 'Mobiles for Good Challenge' kunnen met elk 40.000 euro, kantoorruimte in Amsterdam en professionele begeleiding hun concept versneld op de markt brengen. Dit is bekendgemaakt tijdens de PICNIC Innovation Mash Up in Amsterdam. Vodafone organiseerde al eerder grote competities voor mobiele internetondernemingen, zoals de Mobile Clicks award.

Rob Shuter, CEO bij Vodafone Nederland en juryvoorzitter van de 'Mobiles for Good'-wedstrijd: "Eenvoudige toegang tot betaalbare gezondheidszorg is een fundamenteel mensenrecht. Wij geloven dat mobiele technologie een unieke rol kan spelen in de gezondheidszorg en zijn op zoek naar slimme ideeŽn om hier aan bij te dragen."

Ruimschoots voor de sluitingsdatum op vrijdag 31 augustus om 17.00 uur kunnen deelnemers tijdens drie workshops hun ideeŽn voor gouden tips voorleggen aan experts. Na een voorselectie presenteren zes finalisten op het PICNIC Festival in Amsterdam op 18 september 2012 hun concept in een live 'pitchronde' aan de jury. Daarna worden direct de drie winnaars bekendgemaakt.

De jury bestaat uit Louise Gunning (voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam), Patrick de Zeeuw (medeoprichter en board member Startupbootcamp International), Rob Shuter (Chief Executive Officer bij Vodafone Nederland) en Marleen Stikker (Chief Executive Officer Waag Society en bestuursvoorzitter PICNIC).

Deze jury zal de inzendingen voor de 'Mobiles for Good Challenge' toetsen aan de volgende beoordelingscriteria: sociale impact voor patiŽnten, technische en operationele haalbaarheid, economische haalbaarheid, innovatie, creativiteit en originaliteit, professionaliteit van de kandidaten (zoals ervaring, kennis, vaardigheden en netwerk) en werkend prototype dat tijdens de finale getest kan worden.

Het prijzengeld van 120.000 euro wordt in 3 prijzen van 40.000 euro verdeeld en alle winnaars krijgen professionele begeleiding vanuit Vodafone. De drie winnaars krijgen kantoorruimte op de zesde verdieping van het Vodafone-hoofdkantoor in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over de Mobiles for Good Challenge of om je aan te melden op www.mobilesforgood.nl.

Mobiles for Good Challenge