Interessant:

TomTom HD Traffic 4.0

achtergrond 1 oktober 2010 om 11:07

TomTom lanceerde in september 2010 TomTom HD Traffic 4.0, een nieuwe generatie verkeerstechnologie met nog grotere nauwkeurigheid dan voorheen.

TomTom HD Traffic 4.0 dekt nog meer van het wegennet en meldt files met nog grotere nauwkeurigheid dan voorheen. Daarmee levert het bestuurders ook de meest nauwkeurige verkeersinformatie in Europa, aldus TomTom. Bestaande HD Traffic gebruikers merken onmiddellijk de voordelen, zonder dat een upgrade van de software nodig is.

TomTom's real-time en voorspellende verkeerstechnologie detecteert nu ook files die andere diensten niet in staat zijn te detecteren. HD Traffic 4.0 geeft files nauwkeuriger aan dan voorgaande edities en meldt ongeveer 200% meer files tijdens spitsuren dan voorheen, vooral op wegen in stadsgebieden. Gecombineerd met de zeer snelle routebepalingsmotor, leidt HD Traffic 4.0 je sneller door het verkeer.

Hoe meer mensen met behulp van TomTom HD Traffic rijden, hoe nauwkeuriger de verkeersinformatie wordt. Doordat er nu al meer dan ťťn miljoen bestuurders in Europa zijn aangesloten op HD Traffic, kan TomTom's verkeersinformatie zich steeds beter aanpassen aan veranderende verkeerssituaties en bestuurders nauwkeuriger dan ooit door het verkeer leiden.

Tegelijkertijd met de introductie van HD Traffic 4.0 maakte TomTom een statement met een Verkeersmanifest. Daarover lees je meer in de volgende paragraaf. In de derde en laatste paragraaf lees je op welke systemen je HD Traffic 4.0 kan gebruiken.

TomTom HD Traffic 4.0
TomTom HD Traffic 4.0

De lancering van HD Traffic 4.0 ondersteunde de bekendmaking van het Verkeersmanifest van TomTom. Het Manifest beschrijft hoe een minderheid van bestuurders die gebruik maken van HD Traffic de verkeersdrukte voor alle bestuurders kunnen reduceren doordat zij ervoor zorgen dat het bestaande wegennet efficiŽnter wordt gebruikt. TomTom zegt hierbij "op een missie te zijn om verkeersopstoppingen te verminderen, voor iedereen".

Als 10% van alle bestuurders met TomTom's HD Traffic systeem zou rijden, ontstaat volgens er TomTom een "collectief effect", waardoor wegen efficiŽnter gebruikt worden en de reistijd voor iedereen minder wordt.

"TomTom heeft jaren geÔnvesteerd in de ontwikkeling van het allerbeste verkeersnavigatiesysteem. Nu al is TomTom in staat om de reistijden van individuele bestuurders tot 15% te verminderen. TomTom-apparaten met HD Traffic zijn verbonden met het internet, dus als er een snellere route beschikbaar wordt, dan zijn de gebruikers van deze apparaten de eerste die dat weten. Reistijden zouden voor alle bestuurders tot 5% verminderd kunnen worden als 10% van de bestuurders wereldwijd gebruik maakt van TomTom's HD Traffic navigatiesysteem via een draagbaar navigatiesysteem, smartphone of ingebouwde oplossing", is TomTom's belangrijkste statement in het manifest.

TomTom Verkeersmanifest
TomTom Verkeersmanifest

De belangrijkste nieuwe navigatiemodellen met een dataverbinding en HD Traffic zijn de TomTom GO LIVE 1000 (4,3-inch) en TomTom GO LIVE 1005 (5-inch). Deze beide systemen zijn voorzien van een multi-touch touchscreen, de Webkit-gebaseerde gebruikersinterface en een nieuwe Park Assist-functie, die je automatisch informatie geeft over parkeermogelijkheden in de buurt van je bestemming. Via de Live Service is gebruik te maken van diensten als TomTom HD Traffic, flitslocatieservice en Local Search in 16 landen. De Live Services zijn het eerste jaar gratis; daarna betaal je Ä 49,95 per jaar. Ook de TomTom iPhone app ondersteunt vanaf begin 2010 HD Traffic en Local Search in Google.

TomTom HD Traffic-systemen
TomTom HD Traffic-systemen

portablegear.nl