Interessant:

De coolste gadgets voor de zomer van 2010

achtergrond 18 mei 2010 om 13:30

Eindelijk zomer! Maar met welke gadgets kun je deze periode het beste doorkomen? PortableGear doet een aantal suggesties.

De Samsung Wave (S8500) is zonder twijfel de meest zomerse telefoon die momenteel op de markt is. Door het zeer kleurrijke en en heldere display, dat ook goed is af te lezen bij zonlicht, heeft het toestel een vrolijke zomerse uitstraling. De Wave draait bovendien op bada, het nieuwe besturingssysteem van Samsung. Ook bada heeft een zeer zomerse uitstraling: het betekent 'oceaan' in het Koreaans en regelmatig zien we reclame van bada langskomen met coole surfers of zeilers. Uiteindelijk slaat het echter op de 'oceaan aan applicaties' die voor het besturingssysteem beschikbaar moet komen. Met de Wave houd je op vakantie dankzij de Social Hub-applicatie eenvoudig al je sociale netwerken bij. Daarnaast maak je op reis fraaie foto's en HD-video's met de 5 megapixel camera met HD-camcorder.

Op vakantie kan je natuurlijk niet meer zonder navigatiesysteem om snel de weg te kunnen vinden. Een beetje navigatiesysteem biedt tegenwoordig echter naast navigatiemogelijkheden ook de nodige entertainmentfuncties. De Garmin nuvi 1490TV is zo'n model. De nuvi 1490TV is in feite hetzelfde model als de originele Garmin nuvi 1490T, maar dan uitgerust met digitale televisie. Hiervoor is de 1490TV voorzien van een uitschuifbare antenne en een ingebouwde DVB-T ontvanger. In Nederland zijn hiermee de publieke en regionale omroepen te bekijken. Het toestel is voorzien van ingebouwde stereo speakers en een 3,5 mm aansluiting voor een hoofdtelefoon, zodat je ook goed geluid hebt als je televisie kijkt. Vanwege veiligheidsredenen is het overigens niet mogelijk om televisie te kijken tijdens het rijden. De Garmin nuvi 1490TV beschikt over een 5-inch touchscreen en is onder meer voorzien van Bluetooth om handsfree mee te bellen, een rijbaanassistent, een fotoviewer en text-to-speech.

Garmin nuvi 1490TV
Garmin nuvi 1490TV

Iedereen wil op vakantie uiteraard veel fraaie foto's maken, maar sommige mensen zijn erg onhandig en laten voortdurend hun camera vallen. Andere fotografen zoeken zelf extreme omstandigheden op, waardoor hun camera blootstaat aan water, stof, schokken en/of extreme kou of warmte. Voor al deze gebruikers zijn er robuuste camera's op de markt, die zeer veel kunnen hebben. Een zo'n model is de Samsung WP10. Deze 12-megapixel camera is waterproof tot 3 meter onder water en beschikt over een "Aqua Modus" waarmee automatisch de juiste instellingen voor de beste onderwaterfoto's worden ingesteld. Met de WP10 is het ook mogelijk om HD-video op te nemen en de camera is beschikbaar in veel zomerse kleuren, zoals blauw rood en geel.

Samsung WP10
Samsung WP10

Helaas ligt de Apple iPad pas eind juli in Nederlandse winkels en dan is voor velen de zomervakantie alweer voorbij. Dat is erg jammer, want de iPad is juist een zomergadget bij uitstek. Op deze internet-tablet met het grote 9,7-inch touchscreen is het heerlijk om over internet te surfen en je mail te checken. Overigens moet je je dan wel in de buurt van een WiFi-hotspot bevinden (later volgt er ook een duurder iPad-model met 3G-ondersteuning). Op de iPad zijn alle applicaties te gebruiken die voor de iPhone beschikbaar zijn. Bellen kan met Skype, maar dat is gezien het formaat van Apple's tablet niet echt praktisch. De iPad is ook te gebruiken als gamehandheld en als e-reader. Met een accuduur van 10 uur kan je er bovendien onderweg behoorlijk lang achtereen van genieten.

Apple iPad
Apple iPad

portablegear.nl