Interessant:

Samsung Bada: een oceaan van applicaties

achtergrond 16 augustus 2010 om 07:41

Samsung Bada is het mobiele besturingssysteem dat Samsung in 2009 introduceerde. Lees hier meer over de mogelijkheden van Bada.

Samsung Bada is het open source-besturingssysteem dat Samsung eind 2009 introduceerde. Het bouwt voort op het het succes van de Samsung TouchWiz-interface. Met de gemakkelijke en intuÔtieve gebruikersinterface kan je je creativiteit en interactiviteit vergroten. Samsung Bada heeft een gevoelige bewegingssensor, een verfijnde vibratiecontrole en gezichtsherkenning. Ook ondersteunt dit platform op sensoren gebaseerde applicaties die reageren op temperatuurverschillen, beweging en activiteit.

Het smartphone-platform Samsung Bada onderscheidt zich doordat het via Bada back-end servers diverse servicegerichte functies ondersteunt, zoals sociaal netwerken, apparaatsynchronisatie, contentmanagement, locatie-gebaseerde diensten en commerciŽle services. Deze baanbrekende en gebruiksvriendelijke features voor ontwikkelaars maken het hen gemakkelijk om diverse services te implementeren.

'Bada' betekent 'oceaan' in het Koreaans en deze naam is gekozen om de "eindeloze varianten van potentiŽle applicaties" voor dit nieuwe platform te benadrukken. Centraal in het Bada-concept staat de innovatieve gebruikerservaring en de mogelijkheid "always connected" te zijn. De eerste telefoon met het Bada OS is de Samsung Wave (S8500), waarover je meer leest in de volgende paragraaf. Meer informatie over Bada vind je op www.bada.com; hieronder zie je enkele screenshots van dit besturingssysteem.

Samsung Bada
Samsung Bada

De Samsung Wave (S8500) is het eerste toestel met het Bada-besturingssysteem, waarover je in de vorige paragraaf enkele mogelijkheden hebt gelezen. Daarnaast is de Wave op nog twee punten bijzonder. Het is namelijk ook de eerste mobiele telefoon met Bluetooth 3.0 (een nog snellere versie van Bluetooth) en met een super AMOLED-display, een superhelder scherm dat ook in fel zonlicht goed is af te lezen (zie video). Ook verder is de Samsung Wave erg compleet met een 3,3-inch touchscreen en de TouchWiz 3.0-interface, een krachtige 1Ghz processor, een uitgebreide mediaspeler en FM-radio, GPS, WiFi, 3G/HSDPA, push e-mail en een 5 megapixel camera met de mogelijkheid om video's in HD op te nemen.

portablegear.nl