Interessant:

Seniorentelefoons: Emporia en Beafon

achtergrond 22 april 2010 om 13:13

Seniorentelefoons zijn mobieltjes met basisfunctionaliteiten, grote knoppen en een eenvoudige bediening speciaal voor de oudere gebruiker.

De Empora TALK premium is een eenvoudig te bedienen mobieltje met extra grote toetsen en een duidelijk display. De telefoon is daardoor erg geschikt voor senioren die mobiel willen bellen en sms'en. De accuduur is behoorlijk lang met een standytijd van 210 uur of een gesprekstijd van 2,5 uur. In het telefoonboek kunnen tot 200 contacten worden opgeslagen. Daarnaast zijn enkele contactpersonen onder een snelnummer op te nemen. Wie onder welk nummer is opgenomen, kan genoteerd worden op het uitschuifbare 'notitieboekje' dat onder het toestel is uit te schuiven. Ook met de gebruiker met gehoorproblemen is rekening gehouden: de Emporia TALK Premium beschikt over extra luide ringtones en het toestel is zonder problemen te gebruiken door mensen met een hoorapparaat. Een leuk extraatje is verder het ingebouwde zaklampje aan de bovenzijde van het toestel.
Website: Emporia

Emporia TALK premium
Emporia TALK premium

De Beafon S50 is een slidertelefoon (een telefoon waarvan het keypad is in te schuiven) en heeft - in tegenstelling tot de Empora TALK premium - wel een kleurendisplay. De interface ziet er niet heel stijlvol uit, maar de letters zijn groot en daardoor goed af te lezen voor oudere gebruikers. De bediening lijkt op het eerste gezicht heel eenvoudig, maar blijkt uiteindelijk toch iets minder intuitief te zijn. De Beafon S50 biedt ruimt voor de opslag van 300 telefoonnummers en voor noodgevallen is aan de achterzijde van het toestel een grote rode SOS-knop opgenomen. Voor slechthorenden zijn de ringtones zeer luid in te stellen en is de telefoon gehoorapparaatvriendelijk. Tevens is er een aparte knop voor toetsenblokkering. Evenals de Empora TALK Premium beschikt de Beafon S50 als handig en leuk extraatje over een ingebouwde zaklampje. Een punt van kritiek betreft wel de handleiding, waarvan de letters voor senioren wel erg klein zijn en waarin ook enige tikfouten staan.
Website: Beafon

Beafon S50
Beafon S50

portablegear.nl