Interessant:

Layar's Optic Internet Layers voor Android

achtergrond 17 augustus 2009 om 13:51

Layar is een gratis applicatie waarmee je real-time informatie op je mobieltje ontvangt via de camera; Layar is voorgeinstalleerd op de Samsung Galaxy.

Layar is een gratis applicatie voor Android-telefoons waarmee je via de camera van je telefoon real-time digitale informatie kan ontvangen. Je houdt je telefoon dan voor je in de camerastand als een camera en de informatie wordt dan als een extra laag in het fotodisplay weergegeven (via GPS-gegevens weet je mobieltje waar jij bent). Je kijkt bijvoorbeeld met de camera van je telefoon naar het Rijksmuseum en via Layar wordt er op het display nu in een extra laag ook informatie over het Rijksmuseum getoond. Layer noemt dit de 'Mobile Augmented Reality Browser'. Leuk is dat je ook direct kan doorklikken op de informatie om bijvoorbeeld direct bij de site van het Rijksmuseum terecht te komen. Layar is momenteel alleen beschikbaar voor Android-telefoons via de Android Market. Op de nieuwe Samsung Galaxy is Layar zelfs standaard voorgeinstalleerd. In de toekomst zal de applicatie ook beschikbaar komen voor de iPhone en andere toestellen met GPS (en een camera).

Optic Internet Layers
Optic Internet Layers

De content voor de verschillende informatielagen ('layers') genereert Layar natuurlijk niet allemaal uit zichzelf. Er wordt samengewerkt met verschillende instanties en bedrijven in Nederland die ervoor zorgen dat er verschillende informatielagen kunnen worden getoond. In Nederland werkt Layar op dit moment samen met huizensite Funda (voor informatielagen over huizen die te koop en te huur staan), sociaal netwerk-site Hyves (voor een informatielaag met uitgaansgelegheden), uitzendbureau Tempo Team (een informatielaag met beschikbare banen), de ING-bank (voor een laag met de locatie van ING-pinautomaten) en zorgverzekeraar Zekur.nl (die een laag met gezondheidscentra toont). Uiteraard wordt er ook samengewerkt met Google Local Search voor een Local Search-laag waarmee je kan zoeken in voorgedefinieerde categorieŽn (zoals Koffie, Bioscopen, Hotel etc.). Het is mogelijk om meerdere lagen tegelijkertijd te combineren en in de toekomst komen er zeer waarschijnlijk nog meer lagen beschikbaar.

Beschikbare layers
Beschikbare layers

Om de werking van Layar nog duidelijker voor je te maken, stellen de makers ook de onderstaande video beschikbaar. Je kan Layar direct gebruiken op de Samsung Galaxy waarop het programma is voorgeinstalleerd. Meer informatie lees je verder op de site van Layar.

portablegear.nl