Interessant:

Kaartupdates op Garmin navigatiesystemen

achtergrond 9 maart 2009 om 08:00

Kaartupdates op je Garmin navigatiesysteem regel je met MyGarmin. PortableGear laat je stap voor stap zien hoe je MyGarmin gebruikt.

Garmin, momenteel de grootste fabrikant van navigatiesystemen in de Verenigde Staten, biedt verschillende mogelijkheden om kaarten te updaten. Garmin maakt gebruik van wegenkaarten van kaartleverancier Navteq. Deze kaarten worden door Garmin één keer per jaar geactualiseerd en deze updates zijn, evenals de oorspronkelijke wegenkaarten beschikbaar in verschillende versies voor uiteenlopende navigatiesystemen. De updates zijn te downloaden op de website van Garmin (www.garmin.nl). Iedereen die zijn nieuwe Garmin nüvi of zûmo voor het eerst gebruikt, heeft recht op een gratis kaartupdate indien deze beschikbaar is (nüMaps Garantie). Deze service geldt binnen 60 dagen vanaf het moment dat u uw toestel voor het eerst in gebruik hebt genomen. Indien je binnen deze periode géén gebruik maakt van deze mogelijkheid dan vervalt deze service. Op de website van Garmin is tevens Garmin WebUpdate te downloaden, een programma waarmee je je Garmin-apparatuur voorziet van de nieuwste besturingssoftware.

» Lees ook het artikel over het updaten van kaarten op TomTom navigatiesystemen.

Garmin nüMaps
Garmin nüMaps

1. Een update van nüMaps is uit te voeren door in je MyGarmin account op http://my.garmin.com/ (registratie noodzakelijk) te klikken op PC dowload of Mac download. Eerst dien je een downloadmanager.een programma om de downloads te beheren, te installeren.

Garmin nuMaps kaartupdate, stap 1

2. Klik op 'Install' om de downloadmanager te installeren.

3. Na installatie van de downloadmanager vraagt deze waar je de nieuwe kaart wilt opslaan. Geef een locatie op.

4. De Garmin Download Manager downloadt het bestand, genaamd Map Update Wizard, op je computer. Dit proces kan een behoorlijke tijd duren afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

5. Wanneer de download voltooid is, klikt u op 'Launch' om het installatieproces te beginnen. De download begint volgens met uitpakken.

Garmin nuMaps kaartupdate, stap 4

6. Accepteer de voorwaarden en klik op volgende. De Map Update Wizard controleert vervolgens of je Garmin GPS de meest recente systeemsoftware heeft.

Garmin nuMaps kaartupdate, stap 5

7. Volg de instructies in je scherm en klik op volgende (hier moet je je navigatiesysteem op de computer aansluiten, dus houdt hem met USB-kabel bij de hand).

8. Voer je productcode in. Een productcode is tot 60 dagen na eerste satellietontvangst (gratis) te vinden in je MyGarmin account. Ga hiervoor naar Mymaps->Kaartdownloads. Na de eventuele gratis update kan je in het MyGarmin account nieuwe kaarten kopen. Bij betaling (met creditcard) ontvangt u dan de productcode benodigd voor installatie. Het is ook mogelijk een DVD met kaart en productcode in een winkel te kopen.

Garmin nuMaps kaartupdate, stap 6

9. Na het invoeren van de productcode wordt de nieuwe kaart geïnstalleerd. Dit proces duurt ongeveer twee uur.

10. De nieuwe kaart is geïnstalleerd en is klaar voor gebruik.

Als je geen zin hebt om telkens bij te houden of je de wegenkaart op je navigator moet updaten, bieden de grote fabrikanten ook mogelijkheden tot automatische updates. Garmin biedt de dienst nüMaps Lifetime, waarmee gebruikers van Garmin nüvi's en zûmo's zich voor één bedrag kunnen abonneren op de laatste wegenkaarten en nuttige punten gedurende de levensduur van hun navigatietoestel. Dit abonnement geldt zolang Garmin updates aanbiedt voor het specifieke toestel en er kaartupdates beschikbaar zijn van de kaartleverancier. Dit abonnement is niet overdraagbaar naar een ander toestel en je moet zelf een USB-kabel aanschaffen om je navigator aan te sluiten op je PC. Het nüMaps Lifetime pakket voor Europa kost €119,95. De mogelijkheid blijft bestaan om één enkele kaartupdate aan te schaffen. Dit heet nüMaps Onetime en kost voor Europa €79,95.

Automatische updates
Automatische updates

portablegear.nl