Interessant:

Camera mishandeld tijdens Dakar Rally

achtergrond 30 januari 2009 om 08:00

Olympus introduceerde in januari 2009 twee nieuwe robuuste camera's in de TOUGH-serie. Tijdens de Dakar Rally 2009 werd de ware robuustheid getest.

In december 2008 hernoemde Olympus de robuuste camera in's de SW-serie naar Mju TOUGH, zodat het duidelijker wordt wat de specialiteit van deze camera's is. Deze camera's zijn namelijk erg robuust: ze zijn bestand tegen schokken en zeer koude temperaturen en ze zijn val- en waterproef. De eerste twee nieuwe robuuste modellen in de TOUGH die Olympus in januari 2009 onthulde, zijn de Olympus Mju TOUGH-6000 (10 megapixel) en Olympus Mju TOUGH-8000 (12 megapixel). Om de stof- en schokbestendigheid van de camera's te testen namen de coureurs Tim en Tom Coronel begin 2009 een Mju TOUGH mee naar de Dakar Rally 2009 om een persoonlijk verslag van de race te maken.

Olympus Mju TOUGH
Olympus Mju TOUGH

Tot de teleurstelling van velen werd de Dakar Rally in 2008 afgelast wegens de dreiging van terroristische aanslagen. In plaats daarvan werd dat jaar de Dakar Series gereden. Ook in 2009 was het te gevaarlijk om de Dakar Rally in Afrika te rijden. De race vond daarom plaats in Zuid-Amerika, een continent dat bij uitstek geschikt is om de robuustheid van de TOUGH-camera's te testen. De start- en finishplaats was Buenos Aires in Argentinië.

Dakar Rally 2009
Dakar Rally 2009

Olympus heeft de mooiste en meest indrukwekkende foto's en videobeelden die de broers Coronel tijdens de Dakar Rally hebben gemaakt, op een xD-Picture Card van 2 GB gezet. Dit unieke beeldmateriaal (meer dan 100 foto's en ruim 50 filmfragmenten) wordt meegeleverd met de nieuwe, exclusieve 'Eat My Dust'-kit die Olympus in april op de markt zal brengen. Deze kit bestaat verder uit een µ TOUGH‑6000 camera en een door Tim en Tom Coronel gesigneerde cap.

Speciale 'Eat My Dust' uitvoering
Speciale

De Olympus Mju TOUGH-6000 en Olympus Mju TOUGH-8000 bleken in de extreme omstandigheden van de Dakar Rally niet alleen 'TOUGH', maar beschikten ook over de technische specificaties om in deze omstandigheden fraaie afbeeldingen te maken. Biede camera's beschikken over dubbele beelstabilisatie, 3,6x optische zoom en een groot 6,9 centimeter LCD-display. De TOUGH-8000 is nog net iets steviger dan de TOUGH-6000 en beschikt over een 12 megapixel sensor in plaats van een 10 megapixel sensor.

"We hebben er écht alles mee gedaan. We zijn continu aan het fotograferen geweest, vanuit de auto maar zeker ook buiten de auto", aldus Tom Coronel. "In zandduinen, stofwolken – je kunt het zo gek niet bedenken. En ze deden het altijd, zonder haperen en zonder mankementen! Eigenlijk onwaarschijnlijk, als je bedenkt hoe ze er soms uit zagen."

Niet alleen TOUGH
Niet alleen TOUGH

portablegear.nl