Interessant:

iPass: alternatief mobiel internet

achtergrond 12 januari 2009 om 15:16

iPass is een aantrekkelijk alternatief voor mobiel internet onderweg: voor een vast maandelijks bedrag kan je eenvoudig overal meteen online.

iPass is een zogeheten "Global Roaming Service", dat wil zeggen dat je met iPass door de gehele wereld een internetverbinding kunt op zetten. Dit kan je doen door o.a. lokaal in te bellen (Analoog, ISDN, GSM) of via WiFi (Draadloos) of Breedband, tevens is ook het Japanse PHS systeem opgenomen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand; je hebt hierdoor geen onkosten meer voor het gebruik van WiFi-hotspots onderweg.

Wat is iPass?
Wat is iPass?

De verbindingen worden verzorgd door de iPassConnect software. Deze software is een connectiemanager. Dit moet je zien als een soort digitaal telefoonboek waar alle, bij iPass aangesloten, internetserviceproviders in staan. Het enige wat je hoeft te doen is het land kiezen waar je op dat moment verblijft en op de knop "Find" te klikken. De software laat je dan alle mogelijke verbindingen zien in dat land. Indien je beschikt over een WiFi adapter in je laptop en er is een iPass WiFi-verbinding beschikbaar op de plaats waar je bent dan laat de software dit bovenaan in de lijst met toegangspunten zien. Je selecteert deze connectie en je klikt op connect, de verbinding wordt dan tot stand gebracht. Met de overige verbindingen werkt dit op dezelde manier. Als je op het pijltje links naast modem klikt dan krijg je een aantal mogelijkheden te zien (afhankelijk van het land). Als je wederom op het pijltje links naast deze gegevens klikt dan worden de diverse nummers getoond. Je selecteert een nummer en klikt op connect en de verbinding wordt gemaakt.

Hoe werkt iPass?
Hoe werkt iPass?

De kosten zijn afhankelijk van het soort abonnement dat je hebt afgesloten, indien je een Flat Rate abonnement heeft dan betaal je een vast bedrag voor de kalendermaand dat je er gebruik van hebt gemaakt. Indien je een kalendermaand geen gebruik hebt gemaakt van de dienst betaal je over deze maand ook niets. Indien je een maand- of jaarabonnement hebt dan wordt het daadwerkelijke verbruik aan je door berekend. deze abonnementsvormen worden geen opstart of minimale verbindingstijd in rekening gebracht.

Een iPass Maandabonnement op basis van werkelijk gebruik kost €2,50 per maand en op basis van een Jaarabonnement €24.95 per jaar. Op basis van Flat Rate en/of Mobile Data kost iPass €60.00 per maand (iPass Flat Rate of Mobile Data) of €99.95 per maand (iPass Combo Jaarabonnement). Daarnaast zijn er iPass Mobile Data Global (Internationaal) Abonnementen. €60.00 per maand lijkt misschien een flink bedrag, maar als je het vergelijkt met kosten van mobiel internet in het buitenland, is het een schijntje.

Op i-Connected kun je een iPass-abonnement aanschaffen.

Wat kost iPass?
Wat kost iPass?

portablegear.nl