Interessant:

Navigeren met Route 66 op de GSM

achtergrond 3 november 2008 om 14:39

Tegenwoordig kan je eenvoudig met je mobieltje navigeren met navigatiesoftware. PortableGear legt je stap voor stap hoe je kan navigeren met Route 66 op je GSM.

Voor navigeren hoef je al lang niet meer een apart duur navigatiesysteem in huis te halen. Tegenwoordig kun je eenvoudig met je mobiele telefoon navigeren. PortableGear legt je stap voor stap uit hoe te navigeren met Route 66 op je mobiele telefoon. Voor deze gids is gebruik gemaakt van Route 66 voor Symbian op de Samsung G810 Navi.

PortableGear schreef ook een gids voor het gebruik van TomTom NAVIGATOR, TomTom's navigatiesoftware voor de GSM.

Introductie
Introductie

1 - Zorg dat je telefoon of smartphone goed opgeladen is en zet hem aan. Navigeren op je mobieltje kost veel energie en je wilt na het navigeren natuurlijk ook nog bereikbaar zijn.

2 - Kies in het hoofdmenu 'Route 66'. Druk op 'Overslaan' om het introductiefilmpje over te slaan.

Route 66 afb. 1

3 - De telefoon bepaalt nu je huidige positie. Dit kan enige tijd duren. Bij slider-telefoons (zoals de Samsung G810 Navi) helpt het in het algemeen om je telefoon open te schuiven. Vaak heb je dan betere ontvangst van de satelliet.

Route 66 afb. 2

4 - Selecteer opties >> Navigeren >> Adres.

Route 66 afb. 3

5 - In het vakje voor het adres kun je een straat, postcode of trefwoord en eventueel een huisnummer invoeren. Handig is dat je slechts een gedeelte van het adres hoeft in te voeren, aangezien het systeem dat ook herkent. Als je bijvoorbeeld wilt navigeren naar Koningstraat 1 in Arnhem is het voldoende om 'konings 1 arnh' in te voeren. Het systeem vindt dan zelf het juiste volledige adres. Als je alleen de naam van een stad intikt dan krijg je als bestemming enkel die stad te zien.

Route 66 afb. 4

6 - Selecteer het juiste adres uit de lijst en klik erop. Kies vervolgens 'Navigeren naar'. De GPS berekent nu de route.

Route 66 afb. 5

7 - Je kunt nu beginnen met navigeren naar het adres. Lees ook de tips voor energiebesparing tijdens het navigeren elders in dit artikel.

1 - Navigeren naar een contactpersoon verloopt grotendeels hetzelfde als navigeren naar een adres. Je moet uiteraard wel het adres van je contactpersoon in uw telefoon hebben ingevoerd bij 'Contacten'.

2 - Kies in het hoofdmenu 'Route 66'. Druk op 'Overslaan' om het introductiefilmpje over te slaan.

3 - De telefoon bepaalt nu je huidige positie. Dit kan enige tijd duren.

4 - Selecteer opties >> Navigeren >> Contacten.

Route 66 afb. 6

5 - In dit menu kun je kiezen naar welk adres je wil navigeren.

6 - Selecteer het juiste adres en druk vervolgens op 'Lokaliseren'.

7 - Selecteer het adres en kies 'Navigeren naar'. De GPS berekent nu de route.

8 - Je kan nu beginnen met navigeren naar je contactpersoon.

1 - Navigeren naar een POI (Point of Interest) verloopt grotendeels hetzelfde als navigeren naar een adres of een contactpersoon.

2 - Kies in het hoofdmenu 'Route 66'. Druk op 'Overslaan' om het introductiefilmpje over te slaan.

3 - De telefoon bepaalt nu je huidige positie. Dit kan enige tijd duren.

4 - Selecteer opties >> Navigeren >> Dichtbij.

5 - In dit menu kan je kiezen naar wat voor POI je wil navigeren. Dit kan bijvoorbeeld een bank, restaurant, benzinestation, parkeerplaats of toeristische attractie zijn. Wij kozen voor 'Attractie'.

Route 66 afb. 7

Route 66 afb. 8

6 - Je krijgt nu een overzicht van alle dichtstbijzijnde attracties. Selecteer degene waar je heen wilt en kies 'Navigeren naar'. De GPS berekent nu de route.

7 - Je kan nu beginnen met navigeren naar de door jou gekozen POI.

Als je met je mobiele telefoon navigeert, wil je natuurlijk niet dat onderweg de accu opeens leeg is. Zorg er daarom altijd voor dat je telefoon goed is opgeladen voordat je ermee gaat navigeren. Ook kan je batterijen besparen door de schermverlichting op een minder felle stand te zetten en door het scherm al na korte tijd (bijvoorbeeld enkele seconden) automatisch te laten uitgaan. In TomTom NAVIGATOR kunt u eveneens de kaartweergave uitzetten of beperken om de accu te ontzien.

portablegear.nl


Gerelateerde producten