Interessant:

Guitar Hero spelen onderweg

achtergrond 23 juli 2008 om 08:00

Het populaire spel Guitar Hero kan je tegenwoordig ook lekker op vakantie of op reis spelen. PortableGear zet de mobiele versies van het spel op een rij.

Hands-On Mobile bracht in december 2007 in samenwerking met Activision Blizzard Guitar Hero III Mobile voor de mobiele telefoon uit. Bij Guitar Hero III op de mobiele telefoon gebruik je maar 3 frets in tegenstelling tot de 5 frets op de console-versies. Elke toetsencolumn (1/4/7, 2/5/8 en 3/6/9) correspondeert met een kleur (groen, rood of blauw). Als een (gekleurde) noot op het scherm de onderkant van het beeld bereikt, moet je snel de juiste kleur indrukken om punten te scoren. Guitar Hero III Mobile III Mobile is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten voor het Amerikaanse Verizon Wirless-netwerk; op de site van het spel staat welke toestellen voor het spel geschikt zijn. Het is wel waarschijnlijk dat het spel ook naar Europa komt, maar wanneer is nog onduidelijk. Leuk om te weten is dat Guitar Hero III Mobile de beste verkopende mobiele game tot nu toe is.

Guitar Hero op mobieltje
Guitar Hero op mobieltje

Eind 2007 maakte Harmonix Music Systems, het bedrijf achter het originele Guitar Hero, het ook mogelijk om Guitar Hero op je iPod te spelen in een ritmegame met de titel Phase. Het spel speelt hetzelfde als de originele Guitar Hero: er komen noten op je af die je op het juiste moment in het ritme moet aanraken (afbeelding); net als de versie op de mobiele telefoon dus. Deze versie werkt echter wel een beetje anders, omdat je natuurlijk moet sturen met het scrollwieltje van de iPod. Phase kun je betaald downloaden van internet. Bij het spel zitten slechts zeven tracks, maar het idee is echter dat je met Phase je eigen muziek van je iPod in het spel kan gebruiken. Je kan de ritmegame Phase alleen spelen op de allernieuwste iPods. Een leuk bijkomstig weetje is dat de Guitar Hero-franchise in de toekomst zelfs wil gaan concurreren met iTunes als muziekplatform.

Guitar Hero op iPod
Guitar Hero op iPod

Guitar Hero: On Tour is een speciaal ontwikkelde versie van Guitar Hero voor de Nintendo DS. Bijzonder is dat deze versie met een speciale handset (foto) wordt geleverd, die je in de Gameboy Advance-poort van je DS moet steken. Op het display van je DS verschijnen de noten en je moet dan tijdig de juiste kleur indrukken en daarbij ook nog op het touchscreen met je stylus op de gitaar de snaren aanslaan. Deze versie is dus iets complexer dan de versies voor de mobiele telefoon en de iPod, omdat hier een extra handeling wordt gevraagd. Guitar Hero: On Tour komt daarmee wel weer dichter in de buurt van het originele spel voor de consoles.

Guitar Hero op Nintendo DS
Guitar Hero op Nintendo DS

De eens 'saaie' zakelijke BlackBerry wordt de laatste jaren steeds hipper, zo werd ook in april 2008 bewezen. Toen bracht Hands-On Mobile in samenwerking met Activision Blizzard Guitar Hero III Mobile, na de versie voor de mobiele telefoon, ook uit voor de populaire smartphone. Het spel verschilt verder niet van de editie voor andere mobieltjes. Net als het spel voor de mobiele telefoons is ook Guitar Hero III Mobile voor de BlackBerry voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten voor het Amerikaanse Verizon Wireless-netwerk. Op de site van het spel kun je vinden welke BlackBerry-modellen geschikt zijn om het spel op te spelen. De hier onder opgenomen afbeelding is een screenshot van Guitar Hero III Mobile voor de BlackBerry en mobiele telefoon.

Guitar Hero op BlackBerry
Guitar Hero op BlackBerry

In 2008 introduceerde gamefabrikant Gameloft Guitar Rock Tour (afbeelding), het eerste Guitar Hero-spel voor de iPhone. In deze editie van het spel moet je nummers naspelen op een drumstel en op een gitaar. Guitar Rock Tour kan je betaald downloaden in de App Store; het spel kwam overigens ook beschikbaar voor andere mobiele telefoons. In de toekomst zullen we ongetwijfeld meer versies van het spel voor de iPhone gaan zien.

Guitar Hero op iPhone
Guitar Hero op iPhone

portablegear.nl