Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 5.1
Opslag MB
Scherm8,0" (275 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Acer Predator 8 1 Foto Acer Predator 8 2 Foto Acer Predator 8 3 Foto Acer Predator 8 4 Foto Acer Predator 8 5

Inleiding

De Acer Predator 8 (GT-810) is een 8-inch gaming-tablet met een geborsteld aluminium design, een Intel Atom x7-processor, Android 5.1 en de nieuwste 2x2 MIMO draadloze technologie. Het Full HD beeldscherm (1.920 x 1.200) zorgt voor een helder beeld, terwijl Predator Quadio, met vier luidsprekers aan de voorzijde - afgedekt met een raster van rood roestvrij staal - zorgt voor virtueel surround sound met een realistische stereo-audio. Daar komt bij dat Predator TacSense het gamen aangenamer en specialer maakt door het met haptische feedback te verrijken. Verder zorgen de zachte bewerkte panelen op de achterzijde ervoor dat het apparaat probleemloos vastgehouden kan worden. Het 64GB geheugen is uitbreidbaar via microSD met maximaal 128GB. Acer heeft sinds de ontwerpfase van de Predator 8 met spelontwikkelaar Gameloft samengewerkt om de game-ervaring te verfijnen. Het resultaat daarvan is dat het racespel Asphalt 8 van Gameloft, dat is voorgeinstalleerd op de Predator 8, naadloos samenwerkt met Predator TacSense, wat gamers een realistische ervaring bezorgt. Om de visuals een extra kick te geven brengt de Predator ColorBlast-technologie van Acer de hoogwaardige kleur van professionele monitoren naar de tablet, met 100 procent ondersteuning van het NTSC kleurengamma. De Predator 8 is ook geschikt voor schetsen of schrijven. Hiervoor kan op de tablet elk schrijfinstrument worden gebruikt met een punt van twee millimeter, bijvoorbeeld een potlood of eventueel de optionele Acer Accurate Stylus. Tot slot is er de Predator MediaMaster, een Acer-applicatie waarmee de audio- en de video-setup naar wens kan worden aangepast voor standaard-, album-, film- en gamegebruik.

Apparaat & afmetingen

De Acer Predator 8 is een tablet met een gewicht van 350 gram. De afmetingen van het tablet zijn 21,8 x 12,7 x 0,9 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 21,8 x 12,7 x 0,9 centimeter. De Acer Predator 8 is enkel verkrijgbaar in de kleur zilver.

Specificaties

De Acer Predator 8 is voorzien van een 1,6 GHz Intel Atom x7 quad-core processor en 64 GB intern opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is niet uitbreidbaar. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het tablet. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. De camera op de Acer Predator 8 heeft geen flitser. De Acer Predator 8 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 1.080 x 1.920 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. De Acer Predator 8 is enkel verkrijgbaar in de kleur zilver.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Predator 8 draait op Android 5.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 5.1 Lollipop heeft een nieuw Material Design, dat is ontwikkeld voor verschillende type apparaten, van smartphone tot tablet en van laptop tot televisie. Nieuw in deze versie is daarnaast de Heads-up notificatiefunctie. Deze functie toont een pop-up notificatie aan de bovenzijde van het scherm waarop je kan reageren, zonder dat je de app hoeft te verlaten die je op dat moment gebruikt. Android Lollipop biedt verder snellere prestaties, een langere batterijduur en ondersteuning van Google Fit, een toepassing waarmee data van verschillende gezondheids- en fitness-apps in één overzicht wordt verzameld. Android 5.1 biedt als extra ten opzichte van versie 5.0 standaard HD Voice en Device Protection (toestel blijft locked, totdat je met je Google-account inlogt - zelfs als iemand de fabrieksinstellingen reset) voor compatibele apparaten.

Prijzen en beoordelingen Acer Predator 8

Van de Acer Predator 8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Predator 8 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Acer Predator 8 testoverzicht de testen

Specificaties Acer Predator 8

Algemeen
ProductAcer Predator 8 GT-810
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht350 gram
Afmetingen218,4 x 127,0 x 8,7 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 5.1
CPU/Geheugen
ProcessorIntel Atom x7
Kloksnelheid4 core (max 1,6 GHz)
RAM2 GB
Opslag64 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,0" (275 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Selfiecamera2,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingmicroUSB