Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm5,0" (196 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Acer Liquid Z5 Duo 1 Foto Acer Liquid Z5 Duo 2 Foto Acer Liquid Z5 Duo 3 Foto Acer Liquid Z5 Duo 4 Foto Acer Liquid Z5 Duo 5 Foto Acer Liquid Z5 Duo 6 Foto Acer Liquid Z5 Duo 7

Inleiding

De Acer Liquid Z5 Duo (Z150) is het derde toestel in de Z-serie van Acer (na de Z2 en de Z3, vierde als de Z110wordt meegerekend). De Z5 Duo is een 5 inch smartphone met een 5 megapixel camera. De Liquid Z5 Duo is bedoeld voor nieuwe smartphone-kopers of voor consumenten die een prijsbewuste keuze maken. Met dit toestel surf je op het internet, maak je foto's en films en luister of bekijk je muziek en films waar je ook bent. De Z5 is een rank toestel van nog geen 9 millimeter dik en minder dan 150 gram zwaar. De speaker aan de voorzijde verrijkt en verbetert de kwaliteit van de audio dankzij de DTS Sound techniek. De Liquid Z5 Duo draait op Android 4.2.2. en is voorzien van de zogenaamde feature mode. Met deze mode wordt de bediening van je smartphone een stuk eenvoudiger. Geen kleine iconen meer in een zwart Androidscherm, maar grote iconen met duidelijke functies. De overstap naar Android wordt daarmee erg makkelijk. Het rekenkundige hart van de Z5 Duo ten slotte bestaat uit een 1,3 GHz dual-core processor. Het intern geheugen bedraagt 4 GB. De 5 megapixel camera ondersteunt BSI technologie, voor betere foto's in de schemering. WiFi, Bluetooth en GPS zijn uiteraard standaard. De Liquid Z5 Duo is geÔntroduceerd tijdens de CES 2014 in Las Vegas. Tijdens de IFA 2016 zijn de opvolgers van de Z5, de Liquid Z6†en Liquid Z6 Plus aangekondigd.

Verder lezen...

- Acer Liquid Z5 DUO hands-on

Specificaties

De Acer Liquid Z5 Duo is voorzien van een 1,3 GHz ARM Cortex-A7 dual-core processor met 512 MB RAM. De Acer Liquid Z5 Duo heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.000 mAh. Met de Liquid Z5 Duo kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Acer Liquid Z5 Duo is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 854 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Liquid Z5 Duo ook dual-sim functionaliteit (twee simkaarten tegelijk te gebruiken) en een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Acer Liquid Z5 Duo is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Liquid Z5 Duo draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid Z5 Duo

Van de Acer Liquid Z5 Duo staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Liquid Z5 Duo is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Acer Liquid Z5 Duo testoverzicht de testen

Specificaties Acer Liquid Z5 Duo

Algemeen
ProductAcer Liquid Z5 Duo
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht147 gram
Afmetingen146,0 x 74,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A7
Kloksnelheid2 core (max 1,3 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (196 ppi)
Resolutie480 x 854px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB