menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

ZTE Grand Era LTE review

Gearchiveerd
Foto ZTE Grand Era LTE (1)Foto ZTE Grand Era LTE (2)

Inleiding

De ZTE Grand Era LTE (V9800 / U895) is een smartphone met Android 4.0 en een 4,5-inch touchscreen. De Grand Era heeft een krachtige quad-core NVIDIA Tegra 3-processor en 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). Fotograferen is mogelijk met de 8-megapixel camera en videochatten is een optie middels de 1,3-megapixel webcam. Bijzonder is de ondersteuning van 4G (LTE) voor razendsnel mobiel internet.

Apparaat & afmetingen

De ZTE Grand Era LTE is een Android-smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 13,3 x 6,6 x 0,9 centimeter. De ZTE Grand Era LTE is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De ZTE Grand Era LTE ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Grand Era LTE kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de ZTE Grand Era LTE kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De ZTE Grand Era LTE heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De ZTE Grand Era LTE bedien je middels een touchscreen. De ZTE Grand Era LTE heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De ZTE Grand Era LTE is uitgerust met een TFT kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De ZTE Grand Era LTE draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De ZTE Grand Era LTE ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen ZTE Grand Era LTE

Van de ZTE Grand Era LTE staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de ZTE Grand Era LTE voorhanden.

Specs en varianten van de ZTE Grand Era LTE
Grand Era LTE

4,5" TFT touchscreen Android 4.04 GB opslag + MicroSDNVIDIA Tegra 3 1,5 GHz quadcore processor4GBluetooth en WiFi8 megapixel camera110 gram133,0 x 66,0 x 9,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord