menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Beste smartphones 2017

Beste smartphones 201723 febIn 2017 komen alle fabrikanten met nieuwe vlaggenschepen. Tijdens het Mobile World Congress in februari zullen de meeste fabrikanten al nieuwe high-end toestellen introduceren. Wij zetten de toestellen voor je op een rij.

Samsung Galaxy S8

Elk jaarin maart / april introduceert Samsung een nieuw Galaxy vlaggenschip. Dit jaar zal het de beurt zijn aan al weer de achtste iteratie, de Samsung Galaxy S8. Mogelijk loopt Samsung wat vertraging op door het Note 7 debacle. De vorige jaren introduceerden de Koreanen altijd twee S-toestellen: ้้n met normaal scherm en ้้n met gebogen scherm. Mogelijk komt er dit jaar enkel een gebogen variant. De schermgrootte zal wel geoptimaliseerd worden. Zo wil Samsung volgens de geruchten de homeknop integreren in het scherm en de vingerafdrukscanner verhuizen naar de achterkant. Hierdoor kan het scherm bijna de volledige voorkant beslaan. Waarschijnlijk zal de schermresolutie 4K bedragen. Een hoge resolutie is met name bij VR essentieel. Uiteraard liggen ook een snellere processor, meer RAM en USB-C voor de hand. De camera op de Galaxy S7 was steengoed. Samsung is bezig met betere camera's, maar zoals het er nu naar uit ziet zal de S8 een vergelijkbare camera krijgen als de S7. De selfiecamera zal wel flink verbeterd worden.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

LG G6

De LG G6 wordt de opvolger van de LG G5. De LG G5 was de eerste modulaire telefoon en is in 2016 ge๏ntroduceerd. Helaas was de G5 een wat slordig afgewerkte telefoon. Het modulaire karakter bleek ook meer een gimmick dan dat het heel nuttig was. Ook de prijs was relatief hoog, iets wat LG zelf erkende, door vrij snel een goedkopere versie van de LG G5 te introduceren, de LG G5 SE. De LG G6 wordt vermoedelijk ge๏ntroduceerd op het MWC 2016. Zeker is dat de LG G6 geen modulaire telefoon zal worden. Lenovo blijft, daardoor, de enige fabrikant met modulaire telefoons (Motorole Moto Z, Moto Z Play en Moto Z Force). Naar verluidt zal LG wel een aanpassing doorvoeren in de schermverhoudingen. LG zou namelijk bij de G6 kiezen voor 5,7-inch scherm met een 18:9 verhouding in plaats van een 16:9 verhouding. Dit zou volgens LG moeten zorgen voor een betere multitask-ervaring. Tot slot heeft LG begin januari laten weten extra veel aandacht te besteden aan de veiligheid van het toestel. Door geavanceerde koeltechnieken moet de LG G6 volledig veilig zijn en geen nieuwe ontploffende Galaxy Note 7 worden.

LG G6
LG G6

Huawei P10

Huawei pakt tijdens het MWC 2017 flink uit. Vermoedelijk presenteert het Chinese bedrijf tijdens de beurs in Barcelona de nieuwe Huawei P10. De Huawei P10 volgt de P9 op. De P9 viel met name op door zijn innovatieve (en leuke!) dubbele camera. De P9 was op alle fronten een goede telefoon, alleen het scherm viel met een FullHD display toch wat tegen. Vermoedelijk krijgt de P10 dan ook een 1.440 x 2.560 scherm. Sommigen denken dat de P10 ook een gebogen scherm krijgt net als de Galaxy S7 edge. Op gelekte foto's oogt de P10 vrijwel identiek als de P9 en dat is niet verkeerd. De P9 zag er prima uit. Wereldwijd waren analisten en gebruikers zeer enthousiast over de dubbele camera van de P9. We verwachten dan ook dat de P10 ook voorzien wordt van een dubbele camera, mogelijk scherper. Verdere geruchten spreken van een krachtigere processor meer RAM en een betere selfie-camera.

Huawei P9
Huawei P9

23 februari 2017 - 09:54
Dossier: Smartphones
Bron: PortableGear

Gerelateerde producten

Gerelateerde berichtenDoor PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord