menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Sony Xperia XZ2 Premium review

Komt in Q3
OSAndroid 8
Opslag64 GB
Scherm5,8" (760 ppi)
Camera19,0 megapixel
Foto Sony Xperia XZ2 Premium (1)Foto Sony Xperia XZ2 Premium (2)Foto Sony Xperia XZ2 Premium (3)Foto Sony Xperia XZ2 Premium (4)Foto Sony Xperia XZ2 Premium (5)Foto Sony Xperia XZ2 Premium (6)Foto Sony Xperia XZ2 Premium (7)Foto Sony Xperia XZ2 Premium (8)

Inleiding

De Sony Xperia XZ2 Premium is een uitgebreide uitvoering van de Xperia XZ2. De XZ2 Premium heeft een scherper scherm, een betere camera en high-res audio. Meer informatie volgt.

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XZ2 Premium

Van de Sony Xperia XZ2 Premium staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia XZ2 Premium voorhanden.

Specificaties Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ2 Premium
Aankondiging2018
VerkoopstartVerwacht in Q3
Design
Kleuren

Gewicht236 gram
Afmetingen158,0 x 80,0 x 11,9 mm
IP coderingJa, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.540 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 845
Kloksnelheid8 core
RAM6 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB
Scherm
Scherm5,8" (760 ppi)
Resolutie2.160 x 3.840px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera19,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera13,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C

Reminderservice

De Sony Xperia XZ2 Premium is nog niet verkrijgbaar. Wil je als eerste weten wanneer de Sony Xperia XZ2 Premium te koop is? Schrijf je dan in voor de gratis Reminder service!
Sony Xperia XZ2 Premium reminder
Alle telefoon-reminders
Wekelijkse nieuwsbrief

Hou mij op de hoogte!
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord