menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Sony Xperia XZ1 Compact review

Beschikbaar
OSAndroid 7.1
Opslag64 GB
Scherm4,6" (319 ppi)
Camera19,0 megapixel
Foto Sony Xperia XZ1 Compact (1)

Inleiding

De Xperia XZ1 Compact is tijdens de IFA 2017 in Berlijn geintroduceerd. De Xperia XZ1 Compact is voorzien van de nieuwste Motion Eye camera, die is gemaakt met de knowhow vanuit Sony’s cameraserie. Met deze camera kan je bijvoorbeeld sensationele Super slow motion video's opnemen van je dagelijkse momenten door met 960 frames per seconde te filmen. Met Predictive Capture maakt het toestel al een foto voordat je op de sluiterknop hebt gedrukt. Nieuw is 3D Creator, een uniek en innovatief algoritme van Sony voor het snel en eenvoudig scannen van 3D voorwerpen. Voor de allereerste keer in een smartphone kun je nu binnen ιιn minuut 3D scans van voorwerpen maken met vier verschillende scanmodi: hoofd scannen, gezicht scannen, eten scannen en vrij scannen. Je kunt het vervolgens met 3D stickers delen met je vrienden via messenger apps of je kunt het uploaden naar de 3D community zoals Sketchfab. Je kunt je scan zelfs naar een 3D printer sturen zodat je er een gedenkwaardig aandenken van kunt afdrukken.Tot slot blinkt Xperia XZ1 Compact uit op audiogebied. Het toestel zit vol met de nieuwste Sony technologieλn die de audio verbeteren, zoals Hi-Res Audio, DSEE HX upscaling, LDAC, Digital Noise Cancelling (DNC) en ClearAudio+. Ook zijn de stereo-speakers verbeterd. Hierdoor krijg je nu tot 40% meer geluidsdruk dan eerdere modellen, waardoor het de krachtigste Xperia speakers ooit zijn. Naast de Xperia XZ1 Compact is de Xperia XZ1 met 5,2-inch scherm verkrijgbaar.

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XZ1 Compact

De goedkoopste Sony Xperia XZ1 Compact kost op dit moment (los) € 599,00. Kijk in het Sony Xperia XZ1 Compact prijzenoverzicht voor actuele Sony Xperia XZ1 Compact aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia XZ1 Compact voorhanden.

Specificaties Sony Xperia XZ1 Compact

Sony Xperia XZ1 Compact
Aankondiging2017
Verkoopstart0000
Design
Kleuren

Gewicht143 gram
Afmetingen129,0 x 65,0 x 9,3 mm
IP coderingJa, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.700 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 835
Kloksnelheid8 core (max 1,6 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm4,6" (319 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera19,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera18,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord