menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Sony Xperia XA2 Ultra review

Komt in Q1
OSAndroid 8
Opslag32 GB
Scherm6,0" (367 ppi)
Camera23,0 megapixel
Foto Sony Xperia XA2 Ultra (1)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (2)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (3)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (4)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (5)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (6)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (7)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (8)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (9)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (10)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (11)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (12)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (13)Foto Sony Xperia XA2 Ultra (14)

Inleiding

De Xperia XA2 Ultra is tijdens de CES 2018 in Las Vegas geοntroduceerd. De Xperia XA2 Ultra, volgt de Xperia XA1 Ultra op, en is tegelijk aangekondigd met de Xperia XA2 en de Xperia L2. De Xperia XA2 Ultra biedt een dubbele selfiecamera, te weten een 16-megapixel front-camera met optische beeldstabilisatie en 8-megapixel front-camera met extra wijde 120-graden lens. Allebei deze selfie-camera’s beschikken over een flits, zodat je altijd en overal de beste selfies met je vrienden en familie kunt maken. Aan de achterkant beschikt de Xperia XA2 Ultra over dezelfde 23-megapixel camera module als de Xperia XA2, inclusief 4K video en 120 fps slow motion mogelijkheden. De Xperia XA2 Ultra heeft Sony’s meest levendige 6-inch Full HD scherm tot op heden – gemaakt van het sterke en duurzame Corning Gorilla Glass. De Xperia XA2 Ultra draait op Android 8.0 Oreo. De batterij bestaat uit 3.580 mAh (de grootste batterij die Sony ooit in een smartphone heeft verwerkt) De Xperia XA2 Ultra wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 630. De Sony Xperia XA1 Ultra is begin 2018 opgevolgd door de Xperia XA2 Ultra.

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XA2 Ultra

De goedkoopste Sony Xperia XA2 Ultra kost op dit moment (los) € 429,00. Kijk in het Sony Xperia XA2 Ultra prijzenoverzicht voor actuele Sony Xperia XA2 Ultra aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia XA2 Ultra voorhanden.

Specificaties Sony Xperia XA2 Ultra

Sony Xperia XA2 Ultra
Aankondiging2018
VerkoopstartVerwacht in Q1
Design
Kleuren

Gewicht221 gram
Afmetingen163,0 x 80,0 x 9,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.580 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 630
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (367 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera23,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C

Reminderservice

De Sony Xperia XA2 Ultra is nog niet verkrijgbaar. Wil je als eerste weten wanneer de Sony Xperia XA2 Ultra te koop is? Schrijf je dan in voor de gratis Reminder service!
Sony Xperia XA2 Ultra reminder
Alle telefoon-reminders
Wekelijkse nieuwsbrief

Hou mij op de hoogte!
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord