menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Sony Xperia V review

Gearchiveerd
Foto Sony Xperia V (1)Foto Sony Xperia V (2)Foto Sony Xperia V (3)Foto Sony Xperia V (4)

Inleiding

De Sony Xperia V is op de IFA 2012 in Berlijn onthuld als een van Sony's nieuwe vlaggenschipmodellen. Het Android 4.0-toestel (een update naar 4.1 volgt) is voorzien zijn van een 4,3-inch HD Reality Display met de Mobile BRAVIA Engine 2, een 1,5GHz dual-core processor en een 13-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder. Ook WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 4.0, DLNA en 16GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD) zijn standaard. De Xperia V ondersteunt ook LTE netwerken, maar die zijn in Nederland nog nauwelijks uitgerold. De Xperia V heeft het hoogste niveau van stof- en waterbestendigheid voor smartphones (IP55/57+) en bescherming tegen de effecten van onderdompeling in water tot 1 meter gedurende 30 minuten. De Xperia V is PlayStation-gecertificeerd en biedt de mogelijkheid tot snelle dataoverdacht via NFC. Het toestel komt in het zwart, wit of roze. Tegelijkertijd met model zijn de Xperia J en Xperia T aangekondigd.

Verder lezen...

- Sony Xperia V hands-on

Specificaties

De Sony Xperia V is voorzien van een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor met 1 GB RAM. De Sony Xperia V heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.750 mAh. Met de Xperia V kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting. Foto's en video's maak je met de 13-megapixel camera. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Sony Xperia V is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 720 x 1.280 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Bovendien is het toestel IP57 gecodeerd, wat inhoudt dat het toestel beschermd is tegen het binnendringen van stof en waterdicht is (maximaal 30 minuten en maximaal 1 meter onder water). De Xperia V is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en roze.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia V draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Sony Xperia V ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia V

De goedkoopste Sony Xperia V kost op dit moment (los) € 399,95. Kijk in het Sony Xperia V prijzenoverzicht voor actuele Sony Xperia V aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia V voorhanden.

Specs en varianten van de Sony Xperia V
Xperia V

4,3" TFT touchscreen (720 x 1.280 pixels)Android 4.08 GB opslag + MicroSDQualcomm Snapdragon S4 1,5 GHz dualcore processor3GBluetooth en WiFi13 megapixel camera120 gram129,0 x 65,0 x 11,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord