menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Sony Xperia L1 review

Beschikbaar
OSAndroid 7.0
Opslag16 GB
Scherm5,5" (267 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Sony Xperia L1 (1)Foto Sony Xperia L1 (2)Foto Sony Xperia L1 (3)Foto Sony Xperia L1 (4)Foto Sony Xperia L1 (5)Foto Sony Xperia L1 (6)Foto Sony Xperia L1 (7)Foto Sony Xperia L1 (8)

Inleiding

De Sony Xperia L1 is een midrange smartphone van Sony uit april 2017. De L1 is het eerste toestel in de nieuwe L-serie. Qua specificaties is het een echt midrange toestel, met 4G, een quad-core processor en 2 GB RAM. Het downloaden en opslaan van content wordt ook gemakkelijk gemaakt dankzij 16GB opslaggeheugen, dat verder uitgebreid kan worden met een MicroSD geheugenkaartje van wel 256GB, waarop je veilig foto's en video's kunt opslaan. Op de achtergrond draait “Smart Cleaner” om jouw Xperia L1 altijd de maximale kracht te bieden. Smart Cleaner stopt automatisch ongebruikte processen en verwijdert overbodige gegevens zodat jouw toestel altijd topprestaties levert en langer meegaat zonder op te laden. De Sony Xperia L1 is begin 2018 opgevolgd door de Xperia L2.

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia L1

De goedkoopste Sony Xperia L1 kost op dit moment (los) € 144,00. Kijk in het Sony Xperia L1 prijzenoverzicht voor actuele Sony Xperia L1 aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia L1 voorhanden.

Specificaties Sony Xperia L1

Sony Xperia L1
Ook bekend alsG3311 / G3313
Aankondiging2017
Verkoopstart0000
Design
Kleuren

Gewicht180 gram
Afmetingen151,0 x 74,0 x 8,7 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.620 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek MT6737
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (267 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord