menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Sony Xperia E review

Gearchiveerd
Foto Sony Xperia E (1)Foto Sony Xperia E (2)Foto Sony Xperia E (3)Foto Sony Xperia E (4)

Inleiding

De Sony Xperia E is een budgetvriendelijke en compacte smartphone met Android 4.1 Jelly Bean en een 3,5-inch touchscreen. De Xperia E biedt altijd een duidelijk zicht op de gesprekskosten en het batterijverbruik. De datamonitoring-functionaliteit houdt de kosten onder controle en de extended standby-modus verlengt de standbytijd tot 4 keer. Wanneer het scherm enkele minuten in slaapmodus staat, is er de optie om automatisch WiFi en dataverkeer uit te schakelen, waardoor de meeste apps op inactief worden gezet om het batterijverbruik te sparen. Je kan dan echter nog wel telefoneren en tekstberichten versturen. Als je het scherm weer aanraakt, werken alle functies weer normaal. De Xperia E biedt een heldere geluidskwaliteit (dankzij HD Voice en ruisonderdrukking) en goede audiomogelijkheden (met de Walkman-app met xLOUD-technologie en 3D-surround sound). Tevens standaard zijn WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, 3G/HSDPA, DLNA, aGPS, Bluetooth en FM-radio. Apps voor onder meer Gmail, Google Maps, Google Voice Search en Google Talk zijn voorgeinstalleerd. Van het 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD) is 2,2GB bruikbaar als opslagruimte. Ook heb je direct toegang tot Twitter (met Xperia Timescape) en Facebook (middels Xperia met Facebook). De Sony Xperia E komt in het zwart, wit of roze. Let op: van de Xperia E bestaat ook een dual-sim uitvoering onder de naam Xperia E dual. De Xperia E is in januari 2014 opgevolgd door de Sony Xperia E1.

Specificaties

De Sony Xperia E is voorzien van een 1 GHz Qualcomm Snapdragon S1 single-core processor met 512 MB RAM. De Sony Xperia E heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.500 mAh. Met de Xperia E kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 3,2-megapixel camera. De camera op de Sony Xperia E heeft geen flitser. De Sony Xperia E is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Xperia E ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Xperia E is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia E draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De Sony Xperia E ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia E

De goedkoopste Sony Xperia E kost op dit moment (los) € 139,95. Kijk in het Sony Xperia E prijzenoverzicht voor actuele Sony Xperia E aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia E voorhanden.

Specs en varianten van de Sony Xperia E
Xperia E

3,5" TFT touchscreen (320 x 480 pixels)Android 4.14 GB opslag + MicroSDQualcomm Snapdragon S1 1 GHz processor3GBluetooth en WiFi3.2 megapixel camera113 gram114,0 x 62,0 x 11,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord