menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Star 3 review

Beschikbaar
Foto Samsung Star 3 (1)Foto Samsung Star 3 (2)Foto Samsung Star 3 (3)Foto Samsung Star 3 (4)Foto Samsung Star 3 (5)Foto Samsung Star 3 (6)Foto Samsung Star 3 (7)Foto Samsung Star 3 (8)Foto Samsung Star 3 (9)Foto Samsung Star 3 (10)

Inleiding

De Samsung Star 3 (S5220) is een budgetvriendelijke telefoon met een 3-inch touchscreen en Samsungs TouchWiz Lite-interface. Mobiel internet is mogelijk via GPRS/EDGE of WiFi en een headset kan je aansluiten op de 3,5mm poort of draadloos middels Bluetooth 3.0. Browsen doe je met de Opera Mini-browser en dankzij de ondersteuning van push e-mail houdt de Star 3 je altijd op de hoogte van je laatste binnenkomende e-mails. Video's en muziek kan je bekijken en beluisteren met de mp3/mp4-speler; ook FM-radio is aanwezig. Verder vind je voorgeinstalleerde apps voor Twitter en Facebook en voor instant messaging (ChatOn, MSN, Yahoo Chat, Google Talk en Facebook Chat). Het 20MB geheugen van de Star 3 is uitbreidbaar met een microSD-geheugenkaart (van maximaal 16GB) en met de 3,2-megapixel camera kan je altijd prima een foto maken. De Samsung Star 3 komt in een zwarte of een witte uitvoering. Dit model bestaat ook als de Star 3 DUO (S5222) (met dual-sim functionaliteit), maar dat model is niet in Nederland verkrijgbaar. De Star 3 is later heruitgebracht als de Samsung REX80 (S5220R).

Apparaat & afmetingen

De Samsung Star 3 is een budget WiFi-telefoon met een gewicht van 95 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,2 x 5,8 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 840 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 550 uur. De Samsung Star 3 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Star 3 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Star 3 kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Samsung Star 3 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Star 3 heeft 37 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Star 3 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Star 3 bedien je middels een touchscreen. De Samsung Star 3 heeft een ingebouwde camera met een 3,2 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Star 3 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Star 3 heeft een door Samsung zelf ontwikkeld besturingssysteem.

Prijzen en beoordelingen Samsung Star 3

Van de Samsung Star 3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Star 3 is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,3. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Samsung Star 3
Star 3

3,0" TFT touchscreen Toesteleigen37 MB opslag + MicroSD 0 MHz processorEDGEBluetooth en WiFi3.2 megapixel camera95 gram102,0 x 58,0 x 12,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord