menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Omnia W review

Gearchiveerd
Foto Samsung Omnia W (1)Foto Samsung Omnia W (2)Foto Samsung Omnia W (3)Foto Samsung Omnia W (4)Foto Samsung Omnia W (5)

Inleiding

De Samsung Omnia W (i8350) is, na de Samsung Omnia 7, de tweede Windows Phone-smartphone van Samsung in Nederland. Dit model draait echter op het vernieuwde Windows Phone 7.5 Mango, dat onder meer is voorzien van Internet Explorer 9 (met HTML5-support) en verschillende 'Hubs'. Zo vind je op de Omnia W onder andere een People Hub (waarmee je altijd op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen je sociale netwerken, zoals Windows Live, Facebook, Twitter en LinkedIn), een Game Hub (Xbox Live-ondersteuning) en een Office Hub (mobiele versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote). Windows Phone 7.5 is in het Nederlands beschikbaar en biedt (Nederlandse) ondersteuning van de Microsoft Marketplace, waarin je meer apps vindt. De Samsung Omnia W heeft verder een minimalistisch design met een metallic finish en een zeer helder 3,7-inch super AMOLED-touchdisplay. Daarnaast is het toestel voorzien van een 1,4GHz-processor, een 5-megapixel camera met LED-flitser en een 720p HD-videorecorder, een VGA-webcam, FM-radio, een 3,5mm poort, DLNA, Bluetooth 2.1 en aGPS. De Omnia W heeft 8GB geheugen (niet uitbreidbaar). Via de Office Hub heb je daarnaast nog toegang tot Microsofts SkyDrive cloud-opslag, waar je nog eens (gratis) 25GB kan opslaan.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Omnia W is een Windows Mango-smartphone met een gewicht van 115 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,6 x 5,9 x 1,1 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 390 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 380 uur. De Samsung Omnia W is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Omnia W ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Omnia W kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Omnia W kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Omnia W heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Omnia W heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Omnia W bedien je middels een touchscreen. De Samsung Omnia W heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Omnia W is uitgerust met een Super AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Omnia W draait op Windows Phone 7.5 Mango. Windows Phone 7 is Microsofts mobiele besturingssysteem. Windows Phone 7.5 Mango is de eerste grote update van Windows Phone 7. Met de Mango-update kun je onder meer rekenen op ondersteuning van Internet Explorer 9, multitasking en de Nederlandse taal. Bijzonder is de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen SMS, Facebook, Twitter en Windows Live Messenger (MSN) binnen één conversatie. De populaire toepassingen WhatsApp en Angry Birds voor Mango vind je in de Windows Phone Marketplace.

Multimedia

De standaard geinstalleerde Zune-applicatie ondersteunt AAC, MP3, WMA en WAV audioformaten. Videos zijn af te spelen in H.264 en WMV formaat. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Omnia W

Van de Samsung Omnia W staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Omnia W is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Samsung Omnia W
Omnia W

3,7" Super AMOLED touchscreen Windows Phone 7.5 Mango8 GB opslag - Niet uitbreidbaar 1,4 GHz processor3GBluetooth en WiFi5 megapixel camera115 gram116,0 x 59,0 x 11,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord