menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy Tab review

Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag16 GB
Scherm7,0" (170 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Tab (1)Foto Samsung Galaxy Tab (2)Foto Samsung Galaxy Tab (3)Foto Samsung Galaxy Tab (4)Foto Samsung Galaxy Tab (5)Foto Samsung Galaxy Tab (6)Foto Samsung Galaxy Tab (7)Foto Samsung Galaxy Tab (8)Foto Samsung Galaxy Tab (9)Foto Samsung Galaxy Tab (10)Foto Samsung Galaxy Tab (11)Foto Samsung Galaxy Tab (12)

Inleiding

De Samsung Galaxy Tab (P1000) is Samsungs concurrent voor de Apple iPad. Net als Dells internet tablet, de Dell Streak, en de Samsung Galaxy-telefoons draait de Samsung Galaxy Tab op Android. Het betreft hier Android 2.2, dat Flash-ondersteuning biedt. Het toestel heeft een 7-inch touch-display, 16GB of 32GB intern geheugen en maakt gebruik van de TouchWiz-interface. De Galaxy Tab ondersteunt ook Swype, waarmee je met door je vingers over het scherm te 'vegen' snel een bericht kan tikken. Augmented Reality met Layar, HD-video, navigatie en het lezen van e-books behoort ook tot de mogelijkheden. Voor mobiele communicatie ondersteunt de Samsung Galaxy Tab mobiele voice en data met HSDPA snelheid. Je gebruikt de Tab naar keuze met een bluetooth headset voor gesprekken onderweg of in combinatie met de ingebouwde camera als geavanceerde videotelefoon. Videotelefonie op je desktop is via WiFi uiteraard ook mogelijk. Naast de P1000 voert Samsung ook de P1010, een WiFi-only uitvoering van de Galaxy Tab. Begin 2011 is met de Samsung Galaxy Tab 10.1 een 10,1-inch variant van de Tab (met Android 3.0) op de markt gekomen. Eind september 2011 kreeg de 7-inch Galaxy Tab een upgrade met de Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus. In 2013 volgde de Galaxy Tab 3 (7.0).

Verder lezen...
>>> Samsung Galaxy Tab versus Apple iPad (specs)
>>> Hands-on test: Samsung Galaxy Tab vs. iPad

Besturingssysteem

Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de Samsung Galaxy Tab is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab

Van de Samsung Galaxy Tab staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Tab is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees hier de test(en).

Specificaties Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht380 gram
Afmetingen190,0 x 120,0 x 12,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,2 GHz)
RAM512 MB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (170 ppi)
Resolutie1.024 x 600px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Selfiecamera
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord