menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy Tab 8.9 review

Gearchiveerd
Foto Samsung Galaxy Tab 8.9 (1)Foto Samsung Galaxy Tab 8.9 (2)Foto Samsung Galaxy Tab 8.9 (3)

Inleiding

De Samsung Galaxy Tab 8.9 (P7300) is de 8,9-inch uitvoering van Samsungs Tab-tablet in de Galaxy Tab-serie. De serie bestaat verder uit de originele 7-inch Samsung Galaxy Tab en de 10,1-inch Samsung Galaxy Tab 10.1. De Tab 8.9 draait op Android 3.1 Honeycomb en is voorzien van een 2-megapixel frontcamera om mee te videochatten. Verder kan je rekenen op een 3-megapixel camera met LED-flitser en 720p HD-recorder, WiFi, Bluetooth 3.0, 3G/HSDPA, een 1080i Full HD-afspeelmodus, Microsoft Exchange ActiveSync, Quickoffice HD Editor, een 3,5mm poort, aGPS (digitaal kompas) en Google Talk met Video Chat en MSN Messenger. Met het Live Panel menu van Samsungs TouchWiz UX-interface kun je het startscherm inrichten zoals jij dat wilt. Bijvoorbeeld met foto's, favoriete websites en feeds van je sociale netwerken. De interface bevat daarnaast een pakket veelgebruikte functies, zoals een taakmanager, agenda en een muziekspeler. Je kunt naar je favoriete muziek luisteren, terwijl je andere applicaties gebruikt. Ook tijdens het downloaden van grote bestanden en het bewerken van documenten. De Galaxy Tab 8.9 komt met 16GB, 32GB of 64GB.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Tab 89 is een 8,9-inch Android-tablet met een gewicht van 460 gram. De afmetingen van het tablet zijn 23,1 x 15,6 x 0,9 centimeter.

Hardware

De Samsung Galaxy Tab 89 draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Samsung Galaxy Tab 89 ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB en 64 GB. De grootte van het werkgeheugen is onbekend. De maximale resolutie van het 8,9\"-PLS-scherm is 1280 x 800 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Galaxy Tab 89 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Verder bezit de Galaxy Tab 89 in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Samsung aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Samsung Galaxy Tab 89 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Samsung Galaxy Tab 89 draait op Android 3.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 is een kleine update ten opzichte van 3.0. Deze versie biedt onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Samsung Galaxy Tab 89 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab 89

Van de Samsung Galaxy Tab 89 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Tab 8.9 is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Samsung Galaxy Tab 89
Galaxy Tab 89
8,9" PLS touchscreen (1.280 x 800 pixels)Android 3.116 GB opslagNVIDIA Tegra 2 1 GHz dualcore processor3GBluetooth en WiFi3 megapixel camera460 gram231,0 x 156,0 x 9,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord