menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy S WiFi 5.0 review

Gearchiveerd
Foto Samsung Galaxy S WiFi 5.0 (1)Foto Samsung Galaxy S WiFi 5.0 (2)Foto Samsung Galaxy S WiFi 5.0 (3)

Inleiding

De Samsung Galaxy S WiFi 5.0 (YP-G70) (ook bekend als Samsung Galaxy Player 5.0) wordt door Samsung een 'Mobile Internet Device' genoemd en dit model houdt dan ook het midden tussen een mediaspeler en een tablet. Het touchdisplay is met 5-inch behoorlijk groot en de connectiviteit (WiFi, Bluetooth 3.0, Exchange ActiveSync, AllShare) is zeer uitgebreid. De Galaxy S WiFi 5.0 draait op Android 2.2 Froyo en maakt gebruik van de TouchWiz-interface. Flash wordt ondersteund, evenals de Android Market en Samsung Apps. De 1GHz processor zorgt voor snelle prestaties. Op de Galaxy S WiFi 5.0 vind je voorgeinstalleerde apps voor onder meer Google Talk, Gmail en YouTube. Tevens is ThinkFree Office, voor het bekijken van Office-bestanden, voorgeinstalleerd. GPS, VoIP, een VGA-webcam, een 3,2-megapixel camera, FM-radio, een voicerecorder, een 3,5mm poort en een 720p HD-videospeler zijn eveneens standaard. De Galaxy S WiFi 5.0 komt in het wit of zwart en met 8GB of 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Naast dit 5-inch model is ook de 4-inch Samsung Galaxy S WiFi 4.0 beschikbaar.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy S WiFi 50 is een 5-inch mediaspeler met een gewicht van 182 gram. De afmetingen van de speler zijn 14,1 x 7,8 x 1,2 centimeter. De Samsung Galaxy S WiFi 50 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy S WiFi 50 is verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 8 GB en 16 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. De Galaxy S WiFi 50 ondersteunt verder nog WiFi, zodat je draadloos bestanden met je PC en anderen kan delen. Dankzij de ondersteuning van Bluetooth kan je ook eenvoudig muziek luisteren met een draadloze headset of draadloze speakers.

Multimedia

Met de Samsung Galaxy S WiFi 50 kan je zowel audio (MP3, WMA, WAV, OGG, AAC en FLAC) als video (DivX, Xvid, MPEG4, H.264 en H.263) bestanden mobiel luisteren en bekijken. Met de ingebouwde fotoviewer kan je bovendien JPEG foto's bekijken. De foto's en video's zijn te bekijken op een 5,0\" breedbeeld scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Deze Samsung is verder voorzien van een ingebouwde FM radio voor live radio onderweg. Daarnaast is het middels de ingebouwde voicerecorder mogelijk om geluiden op te nemen.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy S WiFi 50 draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de Samsung Galaxy S WiFi 50 is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S WiFi 50

Van de Samsung Galaxy S WiFi 50 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S WiFi 5.0 is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Samsung Galaxy S WiFi 50
Galaxy S WiFi 50

5,0" 8 GB opslagAndroid 2.2FM-radioBluetooth en WiFi182 gram141,0 x 78,0 x 12,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord