menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy S WiFi 4.0 review

Gearchiveerd
Foto Samsung Galaxy S WiFi 4.0 (1)Foto Samsung Galaxy S WiFi 4.0 (2)Foto Samsung Galaxy S WiFi 4.0 (3)

Inleiding

De Samsung Galaxy S WiFi 4.0 (YP-G1) (ook bekend als Samsung Galaxy Player 4.0) is een mediaspeler met een groot en helder 4-inch multitouch superLCD-display. In feite is de Galaxy S WiFi 4.0 een vereenvoudige uitvoering van de Samsung Galaxy SL (i9003), maar dan zonder simkaartslot (dat wil zeggen dat je het moet doen zonder 3G/HSDPA-ondersteuning en de belfunctionaliteit). De Galaxy S WiFi 4.0 draait op Android 2.2 Froyo en maakt gebruik van de TouchWiz-interface. Adobe Flash wordt ondersteund en additionele apps download je via de Android Market of Samsung Apps. De 1GHz processor zorgt voor snelle prestaties en de connectiviteit is met WiFi, Bluetooth 3.0 en AllShare (Samsungs DLNA-variant) zeer compleet. Met de VGA-webcam kan je videochatten en de 3,2-megapixel camera aan de achterzijde maakt fotograferen mogelijk. Dankzij VoIP-ondersteuning wordt ook internettelefonie ondersteund. Verdwalen hoeft ook niet meer met dank aan de ingebouwde GPS-functie en Google Maps. De Galaxy S WiFi 4.0 heeft een 720p HD-videospeler aan boord en is tevens voorzien van FM-radio, een voicerecorder, de ThinkFree Office-documentviewer, een 3,5mm poort, Exchange ActiveSync en apps voor onder meer Google Talk, Gmail en YouTube. De Samsung Galaxy S WiFi 4.0 komt met 8GB of 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Naast de 4-inch Galaxy S WiFi 4.0 voert Samsung ook de 5-inch Samsung Galaxy S WiFi 5.0.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy S WiFi 40 is een mobile internet device met een gewicht van 121 gram. De afmetingen van de speler zijn 12,4 x 6,4 x 1,0 centimeter. De Samsung Galaxy S WiFi 40 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy S WiFi 40 is verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 8 GB en 16 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. De Galaxy S WiFi 40 ondersteunt verder nog WiFi, zodat je draadloos bestanden met je PC en anderen kan delen. Dankzij de ondersteuning van Bluetooth kan je ook eenvoudig muziek luisteren met een draadloze headset of draadloze speakers.

Multimedia

Met de Samsung Galaxy S WiFi 40 kan je zowel audio (MP3, WMA, WAV, OGG, AAC en FLAC) als video (DivX, Xvid, MPEG4, H.264 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. Met de ingebouwde fotoviewer kan je bovendien JPEG foto's bekijken. De foto's en video's zijn te bekijken op een 4,0\" breedbeeld scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Deze Samsung is verder voorzien van een ingebouwde FM radio voor live radio onderweg. Daarnaast is het middels de ingebouwde voicerecorder mogelijk om geluiden op te nemen.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy S WiFi 40 draait op Android 2.2. Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de Samsung Galaxy S WiFi 40 is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S WiFi 40

Van de Samsung Galaxy S WiFi 40 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S WiFi 4.0 is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Samsung Galaxy S WiFi 40
Galaxy S WiFi 40

4,0" 8 GB opslagAndroid 2.2FM-radioBluetooth en WiFi121 gram124,0 x 64,0 x 10,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord