menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy Note review

Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag8 GB
Scherm5,3" (285 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Note (1)Foto Samsung Galaxy Note (2)Foto Samsung Galaxy Note (3)

Inleiding

De Samsung Galaxy Note (N7000, i9220, Note 1) is een hybride smartphone-tablet met een groot en helder 5,3-inch superAMOLED HD-display, het Android 2.3 Gingerbread-besturingssysteem en de TouchWiz 4.0-interface. Bijzonder aan de Galaxy Note is de meegeleverde 'S Pen', een digitale stylus pen waarmee je zeer natuurlijk op het display schrijft. Meegeleverd zijn onder meer de 'S Memo' (multimedia)- en 'S Planner' (agenda)-functionaliteiten. De 'S Pen' ondersteunt handschriftherkenning waarmee je via Samsungs ChatON-messenger applicatie handgeschreven berichten kan versturen. Verder kan je onder meer rekenen op een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een 2-megapixel webcam, 3G/4G-ondersteuning, WiFi, WiFi-hotspotfunctionaliteit, WiFi-Direct, Exchange ActiveSync, Bluetooth 3.0, DLNA, GPS en een krachtige 1,4GHz ARM Cortex A9-processor. Polaris Office laat je gelijk Office-bestanden bekijken en bewerken. Het geheugen van de Note bedraagt 8GB, 16GB of 32GB en is uitbreidbaar via microSD. In februari 2012 is de Note-serie uitgebreid met de 10,1-inch Samsung Galaxy Note 10.1. In september 2012 volgde de officiele opvolger met de Samsung Galaxy Note 2. In 2013 volgde de Galaxy Note 3.

Samsung Social Hub

De Galaxy Note beschikt, net als de Samsung Galaxy S2, over de Samsung Social Hub. Hiermee heb je de communicatiegeschiedenis en updates van je contacten op sociale netwerksites direct in beeld. Direct (video)chatten is onder meer mogelijk met het voorgeinstalleerde Google Talk.

TouchWiz 4.0 & Samsung Kies Air

Ook bekend van de Galaxy S2 is de TouchWiz 4.0-interface met de Live Panel en de Samsung Kies Air-technologie. Live Panel is een dienst die van live web- en applicatiecontent een startscherm op maat maakt. Je kunt het ontwerp van je eigen Live Panel vormgeven en bepalen welke online diensten en mobiele apps op het scherm verschijnen. Je kan je homescreen volledig naar eigen smaak customizen. Samsung Kies Air zorgt voor snel en eenvoudig devicemanagement; via WiFi kan op je Galaxy Note vanaf je PC managen.

Verder lezen...

Samsung Galaxy Note 3 vs. Note 2 vs Note 1: verschil
- Samsung Galaxy Note 2 vs. Note 1: verschil (specificaties)
- Samsung Galaxy Note hands-on

Besturingssysteem

Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Samsung Galaxy Note ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Note

Van de Samsung Galaxy Note staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Note is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees hier de test(en).

Specificaties Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht178 gram
Afmetingen147,0 x 83,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1,4 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,3" (285 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortHD Super AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord