menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy Note 2 review

Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag16 GB
Scherm5,6" (265 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Note 2 (1)Foto Samsung Galaxy Note 2 (2)Foto Samsung Galaxy Note 2 (3)Foto Samsung Galaxy Note 2 (4)Foto Samsung Galaxy Note 2 (5)

Inleiding

De Samsung Galaxy Note 2 (ook bekend als Note II of Note 5.5) (N7100 / N7110) is de 5,55-inch opvolger van de voorgaande 5,3-inch Samsung Galaxy Note. De hybride tablet-smartphone is verder voorzien zijn van Android 4.1 Jelly Bean, een krachtige 1,6GHz quad-core processor, een Full HD SuperAMOLED Plus-display (van krasbestendig Gorilla Glass 2), een 8-megapixel camera (met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder), 3G/4G-ondersteuning en 2GB RAM. Met de vernieuwde (meegeleverde) S Pen-stylus lijkt het alsof je met een gewone pen op papier aan het werk bent, maar de digitale mogelijkheden zijn groter en slimmer. Met Air View kun je bijvoorbeeld snel een preview krijgen van een e-mail, fotogalerij, video of aantekening in de S Note-app. Je hoeft daarvoor alleen de S Pen even bσven de content te houden en je krijgt een preview te zien. In 2013 volgde de Galaxy Note 3.

Op de Galaxy Note 2 kun je meerdere schermen tegelijkertijd gebruiken met Popup Note, Popup Video en Popup Web. Deze multiscreen-optie is handig als je bijvoorbeeld meerdere websites op je scherm wil bekijken, maar ook om aantekeningen te maken in Popup Note tιrwijl je een video bekijkt. WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, 3G/HSDPA en een 1,9-megapixel frontcamera zorgen voor uitstekende connectiviteit. De Note 2 komt in edities met 16GB, 32GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). De standaard browser in Android 4.1 is Chrome. In deze versie van Android vind je ook Google Now, een service die je op de hoogte houdt van de actuele (verkeers)informatie.

Verder lezen...

Samsung Galaxy Note 3 vs. Note 2 vs Note 1: verschil
Samsung Galaxy Note 2 vs. Note 1: verschil (specificaties)
Samsung Galaxy Mega vs. Note 2 vs. S4: verschil (specs)
- Samsung Galaxy Note 2 hands-on

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De Samsung Galaxy Note 2 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Note 2

Van de Samsung Galaxy Note 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Note 2 is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees hier de test(en).

Specificaties Samsung Galaxy Note 2

Samsung Galaxy Note 2
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht180 gram
Afmetingen151,0 x 81,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.100 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 4 Quad
Kloksnelheid4 core (max 1,6 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,6" (265 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortSuper AMOLED Plus
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,9 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord